ζευγάρι αγκαλιά

5 Οφέλη που έχει μια σχέση από απόσταση!

by theman

Οι σχέσεις από απόσταση είναι μια κατηγορία από μόνες τους. Είναι πολύ διαφορετικές από τις κανονικές σχέσεις και σίγουρα πιο δύσκολες. Απαιτούν πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές και πολλή υπομονή. Μια σχέση από απόσταση όμως, ακριβώς επειδή έχει πολλές προκλήσεις, έχει επίσης πολλά οφέλη να σου προσφέρει.

Εάν έχεις σχέση από απόσταση τότε βιώνεις την αγάπη πολύ διαφορετικά αλλά το ίδιο δυνατά. Συνήθως συνδέουμε τις εξ’ αποστάσεως σχέσεις με αρνητικά συναισθήματα, σπάνια όμως συζητιούνται τα οφέλη τους για εσένα ως άτομο και εσένα ως μέρος μιας σχέσης. Παρακάτω θα βρεις 5 πλεονεκτήματα του να βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση!

5 Θετικά που σου προσφέρει μια σχέση από απόσταση!

 

1. Βελτιώνεσαι στην επικοινωνία!

άνδρας στο κινητό

Η επικοινωνία σε μια σχέση από απόσταση είναι ίσως το πιο βασικό κομμάτι για να επιβιώσει η σχέση. Το να είσαι μακριά με τη κοπέλα σου σε αναγκάζει να βελτιώσεις τις δεξιότητες επικοινωνίας σου. Όταν είστε μακριά και δεν υπάρχει η γλώσσα του σώματος είναι δύσκολο να κατανοηθούν τα συναισθήματα και οι σκέψεις του άλλου. Η απόσταση λοιπόν σε βάζει στη διαδικασία να ανοιχτείς, να εξωτερικεύεις αυτά που νιώθεις και σκέφτεσαι και αντίστοιχα να ακούς και τον άλλον όταν κάνει το ίδιο.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για ραντεβού από απόσταση με την κοπέλα σου!

2. Ξεχωρίζεις τον πόθο από την αγάπη!

τρυφερό ζευγάρι

Καλώς ή κακώς μια σχέση από απόσταση θέλει πολλή προσπάθεια για να διατηρηθεί αναλλοίωτη. Αυτό όμως θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν αυτό που νιώθεις για την γυναίκα είναι πόθος ή αγάπη. Εάν είσαι διατεθειμένος να περάσεις όλα τα εμπόδια μιας τέτοιας σχέσης και έχεις την υπομονή που χρειάζεται, τότε μάλλον υπάρχει κάτι πολύ δυνατό ανάμεσα σας.

Η έλξη σε μια σχέση από απόσταση τείνει να βασίζεται κυρίως σε θεμέλια συναισθηματικής οικειότητας και κοινών αξιών και όχι σε φυσική οικειότητα. Με λίγα λόγια, αν μπορείς να μείνεις σε μια σχέση από απόσταση και τα συναισθήματα σου μένουν τα ίδια, τότε μάλλον έχεις πολύ μέλλον ακόμα με την κοπέλα που είσαι μαζί.

Δες επίσης: 5 Λύσεις αν νιώθεις ότι η σχέση γίνεται βαρετή!

3. Θα εκτιμάς πολύ περισσότερο τις στιγμές που είσαι κοντά της!

ζευγάρι αγκαλιά

Όταν περνάς πολλές στιγμές μακριά από το άλλο σου μισό, οι στιγμές που περνάτε μαζί θα είναι διπλά σημαντικές και θα τις εκτιμάς περισσότερο. Αυτό συνδέεται με το αίσθημα της ευγνωμοσύνης που έχει αποδειχτεί πως μας κάνει πιο χαρούμενους σε οποιαδήποτε μορφή του. Σε μια σχέση από απόσταση δε θα θεωρήσετε δεδομένο ο ένας τον άλλον και οι λίγες μέρες που μπορεί να έχετε να περάσετε μαζί θα έχουν ανεκτίμητη αξία.

Δες επίσης: 6 Λάθη που κάνεις στην αρχή μίας σχέσης!

4. Μαθαίνετε ο ένας τον άλλον σε βάθος!

ζευγάρι από απόσταση

Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση από απόσταση, δεν έχετε τίποτα άλλο να χτίσετε τη σχέση σας παρά μόνο με λέξεις. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια μεγάλων αποστάσεων μιλούν λιγότερο συχνά από εκείνα που ζουν στην ίδια πόλη, αλλά ότι οι αλληλεπιδράσεις τους τείνουν να είναι βαθύτερες και πιο ουσιαστικές. Η συζήτηση σε αυτό το βαθύ επίπεδο σας βοηθάει ως ζευγάρι να γνωριστείτε πολύ καλά. Στην πορεία, αναπτύσσετε επίσης επικοινωνιακές δεξιότητες και συνήθειες που θα βοηθήσουν τη σχέση σας μακροπρόθεσμα.

Και μη ξεχνάς πως μαθαίνεις και πάρα πολλά για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Δες επίσης: 8 Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση!

5. Γίνεσαι πιο δημιουργικός!

ραντεβού online

Δες επίσης: 5 Tips για να μη χαθεί η μαγεία σε μακροχρόνια σχέση!

Το να είσαι μακριά από τη κοπέλα σου σε κάνει δημιουργικό. Θα πρέπει να σκεφτείτε δημιουργικές λύσεις για να τις κρατήσετε ενδιαφέρουσες και να σκεφτείτε νέες ιδέες που εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να κάνετε μαζί ακόμα και όταν σας χωρίζουν χιλιόμετρα. Η διαδικασία του να σκέφτεσαι θέματα που μπορείτε να συζητήσετε ή ιδέες για ραντεβού από απόσταση θα σου κάνει πολύ καλό.

Related Posts