γυναίκα μαλώνει άνδρα

6 Λάθη που κάνεις στην αρχή μίας σχέσης!

by theman

Η αρχή μίας σχέσης είναι το άλφα και το ωμέγα. Προσπαθείς να καταλάβεις τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, να δεις άμα έχετε χημεία και αν μπορεί να δουλέψει αυτό που πάτε να χτίσετε. Το σημαντικό όμως για μία ευτυχισμένη σχέση είναι να θέσουμε σωστές βάσεις. Όχι ζήλιες από την αρχή, ούτε ανειλικρίνεια γιατί μπορεί αυτό να καταστρέψει τις προοπτικές της σχέσης μας.

Για να μην χρειαστεί να σώσουμε την σχέση μας από τον χωρισμό, πρέπει να το ξεκινήσουμε σωστά και ομαλά. Χωρίς να σκεφτόμαστε και να λέμε περιττά πράγματα στο άτομο μας. Θα διαβάσεις παρακάτω για τα 6 λάθη που κάνεις στην αρχή μίας σχέσης και σίγουρα σας φθείρουν! Δες επίσης: 7 Λόγοι που είσαι ακόμα χωρίς σχέση!

6 Λάθη που κάνεις στην αρχή της σχέσης σου!

 

1) Αποκαλύπτεις πάρα πολλά

ζευγάρι κοιτάνε το κινητό

Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινάς και να αραδιάζεις όλες τις προσωπικές πληροφορίες στο άτομο που μόλις έχετε πει να το πάτε πιο σοβαρά. Ναι συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να κρύβουμε πράγματα και καλό είναι να υπάρχει μία καλή επικοινωνία αλλά όχι σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, αντί να κάτσεις να ασχοληθείς με πρώην σχέσεις και να συζητάς με τις ώρες για αυτά, προστάτεψε τον εαυτό σου και το άτομο που έχεις δίπλα και μην δίνεις αφορμές για παρεξηγήσεις. Ποιος δεν θα ξενέρωνα αν άκουγε τον άλλον να μιλάει για ώρα για την πρώην του;

Γενικά, άσε να υπάρχει λίγο μυστήριο. Είναι και αυτό που θα φουντώσει την σχέση σας. Δώσε αλλά όχι πολύ, άσε στο άλλο άτομο να τα ανακαλύψει με τον χρόνο του. Δεν χρειάζεται να τα λες όλα από τα πρώτα ραντεβού!

Δες επίσης: 5 Tips για να μη χαθεί η μαγεία σε μακροχρόνια σχέση!

2) Είσαι καχύποπτος

άνδρας είναι καχύποπτος

Ναι καταλαβαίνω είναι ένα καινούργιο άτομο που έχει εισβάλει στην ζωή σου. Το όλο θέμα της σχέσης σίγουρα σου είναι γνώριμο και ίσως έχεις πληγωθεί και παλιότερα. Αυτό που έχει όμως σημασία δεν είναι να κρίνεις μία νέα εμπειρία βάσει παλιών αλλά να την απολαύσεις και να εξελιχθείς μέσα από αυτήν. Όσο και να νομίζεις ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου δεν σέβεται εσένα και αυτό που έχετε, ότι βγαίνει ακόμα με τον πρώην ή βρίσκεται κρυφά, βγάλτο από το μυαλό σου. Τρώγεσαι μόνος με τις σκέψεις σου!

Δες επίσης: 8 Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση!

3) Μην ενθουσιάζεσαι πολύ

ενθουσιασμένος άνδρας

Ένα ακόμα λάθος που κάνουμε όλοι όσοι είμαστε στην αρχή της σχέσης μας. Και ποιος θα μου πείτε, δεν θα ενθουσιαζόταν αν έβγαινε με ένα καινούργιο άτομο και έβλεπε ότι κυλούσε υπέροχα και ότι υπήρχε χημεία και επικοινωνία σε κάθε τομέα. Το πόσο όμως μπορείς να ενθουσιαστεί κάποιος είναι τρομακτικό. Υπάρχουν σίγουρα φορές που τυφλώθηκες από ένα άτομο και έπειτα αποδείχθηκε πως δεν ήταν γραφτό, δεν ταιριάζατε.

Για να μην πέσεις λοιπόν στην ίδια παγίδα, δώσε χρόνο στον εαυτό σου και κατάλαβε ότι μερικά συναισθήματα σου προέρχονται κυρίως από τον ενθουσιασμό σου. Τουλάχιστον στην αρχή!

Δες επίσης: Να την περιμένεις ή να συνεχίσεις τη ζωή σου;

4) Αγνοείς κάποια σημάδια

γυναίκα απογοητευμένη από σύζυγο

Για να μην φτάσεις να σκέφτεσαι πως να διαχειριστείς τον χωρισμό, προσπάθησε στην αρχή της σχέσης σου να ψυχολογήσεις τον άλλον. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και αν λάβουμε υπόψιν και τον παράγοντα του ενθουσιασμό τότε γίνεται σχεδόν αδύνατο. Ωστόσο, χίλιες φορές να τελειώσει στην αρχή παρά να έχετε κάνει 10 βήματα μπροστά.

Κανείς δεν θα ήθελε να πληγωθεί και να λήξει άδοξα κάτι που ξεκίνησε τόσο ωραία. Στα πρώτα μαλώματα της σχέσης σας, πιάσε την βάση και προσπάθησε να καταλάβεις το ποιόν του. Αν δεις ότι υπάρχει επικοινωνία και δεν στραβώνει λόγω για παράδειγμα υπερβολικού εγωισμού, τότε αέρα στα πανιά σου!

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι σκέφτεται η σύντροφος σου τον χωρισμό!

5) Δεν είσαι ειλικρινής

γυναίκα μαλώνει άνδρα

Ακόμα ένα λάθος που γίνεται στην αρχή της σχέσης και έχει αρνητικό αντίκτυπο σε αυτήν είναι το να μην είμαστε ειλικρινείς. Γιατί να ξεκινήσεις κάτι στο οποίο δεν μπορείς να δοθείς; Δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής και τείνεις να κρύβεις πράγματα συνεχώς; Θυμήσου ότι αυτό θα σε κάνει όλο και πιο καχύποπτο ως προς το άτομο που έχεις δίπλα σου και σίγουρα θα φθείρει την σχέση σας. Από το αθώο φλερτ έως και την απιστία, πρέπει να θυμόμαστε να είμαστε ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με την σχέση μας!

Δες επίσης: Πως να φλερτάρεις μία γυναίκα αν δεν έχεις εμπειρία!

6) Δεν επικοινωνείς αυτό που σκέφτεσαι

γυναίκα χαμογελάει στον άνδρα

Το σημαντικό στην αρχή μίας σχέσης πέραν από την ειλικρίνεια είναι να θέσουμε σωστές βάσεις. Όταν δεν επικοινωνούμε αυτό που σκεφτόμαστε ή μας προβληματίζει είναι πολύ λογικό να βασανιζόμαστε μέσα μας και να προκύπτουν προβλήματα. Για μία πιο επιτυχημένη επικοινωνία πρέπει να λέμε στην νέα σχέση μας ό,τι σχεδόν σκεφτόμαστε και μας βασανίζει. Μπορεί να είναι από πρώην σχέσεις μέχρι και προβληματικές συμπεριφορές. Απλά επικοινώνησε το και θα δεις ότι έτσι θα έχεις μία υγιή σχέση!

Related Posts