άνδρας κρατά μαύρη σοκολάτα

7 Οφέλη που έχει η μαύρη σοκολάτα στον εγκέφαλο

by theman

Είναι γεγονός πως πολλοί ειδικοί υγείας επιμένουν στο πόσο σημαντικό είναι να μην καταναλώνουμε ζάχαρη. Η μεγαλύτερη λαχτάρα των περισσότερων είναι η σοκολάτα. Η σοκολάτα έχει ζάχαρη και περιττές θερμίδες. Παρόλα αυτά, αν ακολουθείς κάποιο διατροφικό πλάνο και θελήσεις γλυκό, η απάντηση είναι η μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα, όχι μόνο είναι πιο υγιεινή από την κανονική, αλλά έχει και ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για τον εγκέφαλο.

Εάν θέλεις και εσύ να μάθεις πως ωφελεί η μαύρη σοκολάτα το μυαλό σου, τότε διάβασε παρακάτω. Δες τα 7 οφέλη που έχει η μαύρη σοκολάτα στον εγκέφαλο!

Πως η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στο μυαλό σου!

 

1. Μπορεί να σε κάνει χαρούμενο

μαύρη σοκολάτα άνδρας

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, κάνει τον εγκέφαλο να παράγει τις ορμόνες που προκαλούν θετικά συναισθήματα. Αυτές ονομάζονται ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι υπεύθυνες για τα θετικά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευφορία. Επίσης, μειώνουν τα αρνητικά συναισθήματα όπως ο πόνος ή το στρες. Γενικότερα, η μαύρη σοκολάτα είναι πηγή διαφόρων συστατικών που χαρίζουν καλή διάθεση.

Δες επίσης : Αυτές είναι οι 7 τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλο!

2. Προσφέρει καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου

μαύρη σοκολάτα

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας φαίνεται να έχει ιδιαίτερη επίδραση στην μνήμη, στην συγκέντρωση, την προσοχή και τα αντανακλαστικά σου. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου που προσφέρει η κατανάλωση της σοκολάτας.

3. Ανακουφίζει από το άγχος

στρες

Ποιος θα το περίμενε ότι το να καταναλώνεις μαύρη σοκολάτα μπορεί να σε επηρεάσει τόσο θετικά. Όπως φαίνεται, το λατρεμένο αυτό γλυκό, σε βοηθάει και με το άγχος. Η σοκολάτα περιέχει μαγνήσιο, το οποίο είναι αυτό που ανακουφίζει από το άγχος και το στρες. Η προσθήκη μαγνησίου στη διατροφή σου θα αυξήσει , επίσης, την μνήμη σου, τη διάθεση σου, την ποιότητα ύπνου καθώς και την συγκέντρωση σου.

Δες επίσης : 6 Τρόποι για να μειώσεις το άγχος και το στρες

4. Θα σταματήσεις τα “τσιμπολογήματα”

άνδρας σοκολάτα

Ενώ ακολουθείς ένα διατροφικό πλάνο, πολλές φορές αντιμετωπίζεις λιγούρες που σε αναγκάζουν να τσιμπολογάς. Αυτά τα μικρά σνακ, που στο μυαλό σου μοιάζουν αθώα, είναι υπεύθυνα για τη δυσκολία σου να χάσεις βάρος. Θα πίστευες ποτέ, πως η κατανάλωση σοκολάτας θα μείωνε αυτές τις λιγούρες; Κι’ όμως! Ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας μειώνει δραστικά τις λιγούρες και σε σταματά από το να τσιμπολογήσεις. Έτσι, η επίτευξη του στόχου σου είναι ακόμα πιο εύκολη!

Δες επίσης : 5 Τροφές που σε κρατούν χορτάτο όλη μέρα

5. Μπορεί να γίνεις εξυπνότερος

κακαόσπορος

Πόσα οφέλη μπορεί να κρύβει μια τροφή; Απ’ ότι φαίνεται πολλά αφού η μαύρη σοκολάτα επηρεάζει τον εγκέφαλο σου στο να λειτουργεί καλύτερα. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η κατανάλωση της βοήθα στη μνήμη, τη συγκέντρωση και άλλες σημαντικές δεξιότητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι ακριβώς λόγω αυτής της αυξημένης κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, αυξάνεται και η ευφυΐα.

6. Κάνει καλό στο στομάχι

στομαχόπονος

Όπως φαίνεται, λίγη σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει θετικό αντίκτυπο και στην υγεία του στομάχου. Αυτό συμβαίνει επειδή η μαύρη σοκολάτα αυξάνει την δημιουργία καλών βακτηρίων στον οργανισμό. Αυτά τα καλά βακτήρια, επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου αφού λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και κρατούν τα κύτταρα του εγκεφάλου υγιή.

Δες επίσης : 6 Τροφές για μακροζωία σύμφωνα με τους ειδικούς

7. Μπορεί να προστατέψει τον εγκέφαλο σου για μια ζωή

σοκολάτα εγκέφαλος

Υπάρχουν πολλές έρευνες και ιατρικά ευρήματα που συνδέουν την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με την πρόληψη και βελτίωση των συμπτωμάτων της άνοιας ή του εγκεφαλικού. Η μαύρη σοκολάτα είναι τροφή πλούσια σε φλαβονοειδή. Αυτά τα συστατικά βοηθούν πολύ τον οργανισμό σε διάφορα θέματα και όπως φαίνεται μπορούν να δράσουν και προστατευτικά σε παθήσεις του εγκεφάλου, που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Δες επίσης : Κάνε τον εγκέφαλο σου να λειτουργεί στο μέγιστο!

Όπως καταλαβαίνεις, η μαύρη σοκολάτα είναι ένα ωφέλιμο και θρεπτικό συστατικό που έχει πολλά να χαρίσει στον οργανισμός , και κυρίως, στον εγκέφαλο σου. Βάλε μια ποσότητα μαύρης σοκολάτας στην καθημερινή σου διατροφή και απόλαυσε τα οφέλη της!

Related Posts