άντρας γυμναστήριο βάρη

Πως να κρατήσεις τη φόρμα σου το Χειμώνα!

by theman

Ο Χειμώνας είναι μια εποχή που είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς σε φόρμα. Το καλοκαίρι η μέρα είναι μεγαλύτερη, ο καιρός είναι ζεστός και σε βοηθάει στο να κάνεις περισσότερες δραστηριότητες. Το χειμώνα όμως η μέρα γίνεται μικρότερη και για πολλούς είναι δύσκολο να βρουν την όρεξη για την προπόνησή τους.

Αν θέλεις όμως να διατηρήσεις το σώμα σου και να κρατήσεις τη φόρμα σου καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα πρέπει να βρεις την όρεξη. Η όρεξη είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Γι’ αυτό θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να βρεις την όρεξη που χρειάζεται και να ξεκολλήσεις από τον καναπέ σου.

 

6 Χρήσιμα tips για να κρατήσεις τη φόρμα σου το Χειμώνα!

Βάλε στόχους

άντρας πριν και μετά γυμναστική

Το να βάζεις στόχους είναι πολύ σημαντικό. Σε βοηθάει να έχεις συνέχεια κάτι για να προσπαθείς. Όσο δεν υπάρχει κίνητρο να προσπαθήσεις για κάτι η όρεξή σου θα αρχίσει να πέφτει. Προσπάθησε να βάζεις μακροπρόθεσμους αλλά και βραχυπρόθεσμους στόχους για να μένεις συνέχεια σε εγρήγορση.

Κάνε προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους

ασκήσεις γυμναστικής άντρες σπίτι

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να ελαττώσουν ή ακόμα και να σταματήσουν το γυμναστήριο για να ξεκινήσουν να κάνουν την προπόνησή τους σε εξωτερικούς χώρους. Δυστυχώς όμως το Χειμώνα αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο αφού δε βοηθάει ο καιρός τις περισσότερες μέρες.

Φυσικά αν δε σου αρέσει τόσο η ιδέα του γυμναστηρίου υπάρχουν άλλα μέρη που μπορείς να γυμναστείς. Μπορείς να ξεκινήσεις τρέξιμο σε κλειστό στάδιο, να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι ή οτιδήποτε άλλο σε βολεύει και σε γεμίζει χωρίς να σε κουράζει ψυχολογικά.

Δες επίσης: 10 Ασκήσεις χωρίς βάρη για γράμμωση!

Ξεκίνα χειμερινά αθλήματα

χειμερινά αθλήματα fitness

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τα χειμερινά αθλήματα αλλά σκεφτόσουν να τα δοκιμάσεις, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκινήσεις. Έτσι, δεν θα είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι και θα απολαμβάνεις τον Χειμώνα κάνοντας ταυτόχρονα και την γυμναστική σου.

Γυμνάσου με παρέα

γυμναστική χειμώνας tips

Το να έχεις παρέα στις δραστηριότητες σου τις κάνεις πολύ πιο διασκεδαστικές. Ίσως κάποιος φίλος ή συγγενής να σκέφτεται να ξεκινήσει να γυμνάζεται και απλά να μην έχει το κίνητρο. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του και να κανονίσετε να ξεκινήσετε μαζί κάποια δραστηριότητα. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει εσένα αλλά και αυτόν που θα επιλέξεις για παρέα.

Μείνε πιστός στο πρόγραμμα σου

άντρας γυμναστήριο βάρη

Οι περισσότεροι παρατάνε την άσκηση επειδή κάποια στιγμή αποφάσισαν να αναβάλουν την προπόνησή τους για άλλη μέρα. Μείνε όσο πιο πιστός στο πρόγραμμά σου γίνεται. Ένας καλός τρόπος για να το κάνεις είναι να βρεις ώρες που οι πιθανότητες για κάποια άλλη δραστηριότητα θα είναι μικρές, ώστε να μην σου αποσπά τίποτα την προσοχή.

Δες επίσης: 9 Ασκήσεις που πρέπει να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου!

Κάνε σωστή διαχείριση του χρόνου

smartwatch γυμναστική

Η άσκηση που θα κάνεις δε χρειάζεται να κρατάει πολλές ώρες. Αν μπορείς να διαθέσεις 45 λεπτά με 1 ώρα από το χρόνο σου 3-4 φορές τη βδομάδα θα μπορέσεις να κρατηθείς σε φόρμα. Φυσικά θα υπάρξουν μέρες που ίσως να θελήσεις να κάνεις περισσότερη ώρα. Δε χρειάζεται όμως να ξεπερνάς συνέχεια αυτόν το χρόνο προπόνησης. Δες ακόμη 17λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα!

Related Posts