άντρας βαριέται γραφείο λάθος καριέρα

5 Σημάδια ότι διάλεξες λάθος καριέρα

by tzinav

Η δουλειά απορροφά μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να μας ταιριάζει και να μας αρέσει καθώς διαφορετικά αυτό θα μας επηρεάσει πολύ. Εσύ όμως είσαι στο σωστό δρόμο ή έχεις επιλέξεις λάθος καριέρα, πράγμα που θα κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολη;

Δεν είναι εύκολο να βρούμε κατευθείαν τη δουλειά των ονείρων μας. Συμβαίνει πολύ συχνά να ξεκινήσουμε από κάπου και να χρειαστεί να αλλάξουμε επαγγελματική πορεία όταν καταλάβουμε ότι αυτό που κάνουμε δε μας ταιριάζει. Αν λοιπόν κι εσύ αμφιταλαντεύεσαι ανακάλυψε 5 σημάδια ότι διάλεξες λάθος καριέρα!

5 Ενδείξεις ότι είσαι σε λάθος δουλειά!

1. Μετράς τις ώρες μέχρι να φύγεις από τη δουλειά

άντρας βαριέται γραφείο λάθος καριέρα

Υπάρχουν μέρες που όλοι ανυπομονούμε να τελειώσει το ωράριο μας και να φύγουμε από τη δουλειά. Όταν αυτό όμως συμβαίνει καθημερινά για εσένα υπάρχει πρόβλημα. Αν μετράς τις ώρες μέχρι να φύγεις από τη δουλειά ή αν σε πιάνει ένα ψυχοπλάκωμα κάθε Κυριακή σκεπτόμενος την επιστροφή σου τότε αυτό είναι μια έντονη ένδειξη ότι δεν είσαι στη σωστή δουλειά για εσένα.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να γίνεις πολύτιμος στη δουλειά σου

2. Δεν τα πας καλά- Σημάδια ότι διάλεξες λάθος καριέρα

άντρας έγγραφα γραφείο

Είναι λογικό να τα πάμε λιγότερο καλά σε πράγματα που δε μας αρέσουν. Αν κι εσύ έχεις μειωμένη απόδοση και αποτελεσματικότητα στη δουλειά σου αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι για εσένα. Ειδικά μάλιστα αν δε σε νοιάζει το ότι δεν τα πηγαίνεις καλά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και υποδεικνύουν ότι πρέπει άμεσα να αλλάξεις καριέρα! Ίσως το γεγονός ότι δεν είσαι αποδοτικός να έχει να κάνει με το ότι τα προσόντα σου δεν ταιριάζουν στη συγκεκριμένη επιλογή καριέρας. Ώρα λοιπόν για αλλαγή!

Δες επίσης: Μήπως ήρθε η ώρα να βρεις νέα δουλειά;

3. Δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον για το επάγγελμα σου

βαριεστημένος άντρας

Νιώθεις συχνά στη δουλειά σου ότι δεν έχεις κίνητρο, ότι δεν αισθάνεσαι δημιουργικός κι ότι τίποτα δε σε συγκινεί; Τα στοιχεία αυτά δείχουν ότι δεν έχεις κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το επάγγελμα σου. Αν έχεις φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο απάθειας είναι πολύ δύσκολο τα πράγματα να αλλάξουν.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αξιόπιστος

4. Δε θέλεις να μιλάς για τη δουλειά εκτός δουλειάς

άντρες συζητάν

Οι άνθρωποι που έχουν μια καριέρα που αγαπάν σίγουρα συζητάνε για αυτήν εκτός ωραρίου δουλειάς καθώς είναι ένα βασικό τους ενδιαφέρον. Αν εσένα σε αγχώνει οποιαδήποτε συζήτηση για τη δουλειά εκτός δουλειάς και την αποφεύγεις συστημαντικά τότε έχεις ακόμα ένα σημάδι ότι βρίσκεσαι στο λάθος επαγγελματικό δρόμο.

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς

5. Έχεις σωματικά συμπτώματα- Σημάδια ότι διάλεξες λάθος καριέρα

Όπως είπαμε, η δουλειά απορροφά σημαντικό μέρος της ζωής μας. Γι’ αυτό όταν δεν μας αρέσει είναι πιθανό αυτό να σωματοποιηθεί. Αν είσαι για χρόνια σε μια καριέρα στην οποία δεν νιώθει δημιουργικός, παραγωγικός κι ότι σε γεμίζει είναι πιθανό να βιώνεις ακόμα και σωματικά συμπτώματα. Τα συμπτώματα αυτά είναι πολύ διαφορετικά για τον καθένα, από διαταραχές ύπνου μέχρι πόνους στο στομάχι ή εξανθήματα.

Related Posts