πιεσμένος άντρας νέα δουλειά

Μήπως ήρθε η ώρα να βρεις νέα δουλειά;

by Effie M.

Η καριέρα σου και επαγγελματική σου πορεία είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη ζωή σου! Η δουλειά που κάνεις είναι καθοριστική για την καθημερινότητα σου, για την ποιότητα της ζωής σου αλλά και για την αυτοπεποίθησή σου. Πώς καταλαβαίνεις όμως ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσεις το περιβάλλον εργασίας σου και να ψάξεις για νέα δουλειά; Πώς γίνεται να είσαι σίγουρος ότι η νέα θέση θα είναι καλύτερη από αυτή που θα αφήσεις;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν η θέση που εργάζεσαι είναι ιδανική για σένα ή αν πρέπει να την αφήσεις. Όμως, κάποιες φορές, μπορεί να μη νιώθεις έτοιμος για μία τέτοια αλλαγή, γιατί δε θέλεις να ρισκάρεις. Για αυτό αν σκέφτεσαι να βρεις νέα δουλειά, πρέπει να υπολογίσεις πολλές παραμέτρους και να είσαι σίγουρος ότι πήρες τη σωστή απόφαση. Διάβασε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ήρθε η ώρα να βρεις νέα δουλειά!

Συμβουλές για σένα που σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά

Περιβάλλον εργασίας – νέα δουλειά

πιεσμένος άντρας νέα δουλειά

Αν είσαι προβληματισμένος σχετικά με τη θέση στην εταιρεία που ήδη βρίσκεσαι, τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείς καλά. Αρχικά, πρέπει να αναρωτηθείς αν είσαι ικανοποιημένος με τις συνθήκες εργασίας σου. Μπορεί το περιβάλλον να είναι αρκετά πιεστικό και να υπάρχουν αρκετές διαφωνίες μεταξύ των εργαζομένων. Ακόμα, αν δεν υπάρχει συνεννόηση με τον υπεύθυνο σου και δεν ικανοποιούνται ποτέ τα αιτήματα σου, τότε πρέπει να ξανασκεφτείς κάποια δεδομένα. Τέλος, αν υπάρχουν καθυστερήσεις στον μισθό ή υπερωρίες, ή γενικώς νιώθεις συνεχώς αδικημένος με τις συνθήκες εργασίας σου και τις απολαβές σου, τότε θα σου πρότεινα να ψάξεις για νέα δουλειά!

Δες επίσης: 6 Συμβουλές ώστε να σε προσλάβουν στη δουλειά

Προοπτικές εξέλιξης – καριέραςάντρας δουλεύει σε γραφείο νέα δουλειά

Έπειτα πρέπει να μελετήσεις προσεκτικά τι προοπτικές εξέλιξης έχεις στην εταιρεία που εργάζεσαι. Μπορεί να είσαι ικανοποιημένος με τις συνθήκες εργασίας σου, αλλά να έχεις φτάσει σε ένα τέλμα σχετικά με κάποια αύξηση του μισθού ή την προαγωγή. Για παράδειγμα, ίσως υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις θέση ή καθήκοντα μέσα στην ίδια εταιρεία, να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες και να ανταμειφτείς ανάλογα. Όμως, αν εργάζεσαι σε κάποια θέση που δεν υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης, και αυτό δε σε καλύπτει, μπορείς να ψάξεις για νέα δουλειά! Μη βιάζεσαι! Συζήτα πρώτα όλα τα ενδεχόμενα με τον προϊστάμενο σου και ίσως έχει κάτι να σου προτείνει.

Δες επίσης: 14 Φράσεις που είπαν πετυχημένοι CEO της Αμερικής!

Το αντικείμενο εργασίας άντρας δουλεύει σε γραφέιο

Ακόμα, αν σκέφτεσαι να βρεις νέα δουλειά, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το αντικείμενο σου βρίσκεται σε ζήτηση. Μπορεί να είσαι αρκετά καλός στη θέση σου, αλλά να υπάρχει κορεσμός από άτομα με τις ίδιες, ή παρόμοιες, δεξιότητες με σένα! Αν θεωρείς ότι αυτό που μπορείς να προσφέρεις σε μια νέα εταιρεία βρίσκεται σε ζήτηση και θα βρεις εύκολα νέα δουλειά, τότε ξεκίνα να ψάχνεσαι! Αν δε νιώθεις ικανοποιημένος με τις συνθήκες ή μισθολογικά, αλλά έχεις καλή προϋπηρεσία, μπορείς να ανακοινώσεις ήδη στη δουλειά σου ότι σκέφτεσαι να φύγεις. Όμως αν, δεν έχεις ακόμα αρκετή εμπειρία ή δουλεύεις σε ένα κλάδο που δεν έχει αρκετές κενές θέσεις εργασίας, μη βιαστείς. Ψάξε για νέα δουλειά όσο δουλεύεις ακόμα στην αρχική σου θέση.

Δες επίσης: 7 Tips για να τα πας καλά σε μια συνέντευξη για δουλειά

Έρευνα αγοράς – νέα δουλειά

άντρας γραφείο

Τέλος, το τελευταίο που πρέπει να κάνεις αν σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά, είναι η έρευνα αγοράς! Μίλα με όσα περισσότερα άτομα μπορείς που δουλεύουν σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλες εταιρείες. Μάθε για τις απολαβές τους και τις συνθήκες εργασίας. Έτσι, θα αποφύγεις λάθη, όπως το να ξεκινήσεις σε μία εταιρεία με άσχημο περιβάλλον. Επίσης, αν βρεις την εταιρεία που θέλεις να εργαστείς, μελέτησε για τις στρατηγικές σου και προετοιμάσου για μία πετυχημένη συνέντευξη.

Related Posts