διάρρηξη σπιτιπύ

11 Σημάδια ότι έχουν βάλει στόχο να διαρρήξουν το σπίτι σου

by theman

Καθημερινά, ακούμε όλο και περισσότερο για ληστείες και κλοπές, ακόμα και στην ίδια μας την πολυκατοικία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χειρότερος φόβος, από το να γυρίσουμε σπίτι μας και να καταλάβουμε ότι κάποιος το διέρρηξε. Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ ένας χώρος δεν είναι απολύτως ασφαλής, ακόμα και αν έχουμε συναγερμό, κάμερες, πόρτα ασφαλείας κ.α. Παρακάτω, θα δεις ποια είναι τα 11 σημάδια ότι προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι σου και δεν πρέπει με τίποτα να τα παραμελήσεις!

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θέλει να διαρρήξει το σπίτι σου;

 

1. Λείπουν τα σκουπίδια σου

ληστές

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, ένας κλέφτης δεν ενδιαφέρεται απαραίτητα μόνο τα άμεσα υλικά αγαθά, όπως μετρητά και αντικείμενα αξίας. Υπάρχουν και οι πιθανότητες να ψάξουν τα σκουπίδια σου, έτσι ώστε να βρουν πεταμένα έγγραφα με τα προσωπικά σου στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, αριθμούς καρτών τραπεζών, διευθύνσεις και πολλά άλλα. Αυτά τα στοιχεία είναι ακριβώς οτιδήποτε ψάχνει και θέλει να βρεις ένας διαρρήκτης. Καλό θα ήταν, να σκίζεις τέτοιου είδους έγγραφα σε μικρά κομματάκια, πριν τα πετάξεις στα σκουπίδια.

Δες επίσης: 7 Βήματα για σωστή καθαριότητα αυτοκινήτου

2. Εξαφανίστηκε ο σκύλος σου

κλέφτες

Μπορεί το αγαπημένο σου σκυλάκι να πήγε μια βόλτα. Όμως, ένας ληστής που προσπαθεί να μπει στο σπίτι σου, σίγουρα δε θέλει να τον δαγκώσει ένας σκύλος που φυλάει το σπίτι. Για αυτό το λόγο, προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον , ώστε να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Πρόσεξε, όμως, λίγες ημέρες μετά, οι ληστές θα εμφανιστούν ξανά, ώστε να μπουν στο σπίτι, εφόσον έχουν απομάκρυναν ήδη το σκύλο σου. Φυσικά και δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος θα διαρρήξει το σπίτι σου, εάν λείπει το κατοικίδιο σου, αλλά καλό θα ήταν να μην το αποκλείσεις σαν σκέψη.

Δες επίσης: 5 Είδη για το κατοικίδιο που αξίζει να δεις

3. Άδειο ντεπόζιτο αυτοκινήτου

διάρρηξη σπιτιπύ

Μήπως ξέχασες να γεμίσεις με καύσιμα το αυτοκίνητο σου; Εάν όχι, τότε κάτι δεν πάει καλά. Κάποιος που θέλει να παραβιάσει το χώρο σου, θα φροντίζει να σε αποτρέψει από το να γυρίσεις νωρίς στο σπίτι σου. Και ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος να το πετύχει; Φυσικά, να σου αδειάσει το αμάξι από καύσιμα, ώστε να μην μπορείς καν να φτάσεις στο κοντινότερο πρατήριο καυσίμων. Για αυτό το λόγο, εάν είσαι σίγουρος ότι είχες γεμίσει το αμάξι σου την προηγούμενη μέρα και τώρα είναι άδειο, ζήτα από κάποιον γείτονα ή κοντινό σου άτομο να προσέχει το σπίτι σου μέχρι να γυρίσεις.

Δες επίσης: Το αυτόματο ή το χειροκίνητο έχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου!

4. Νέος εργαζόμενος

διάρρηξη σπιτιού

Εάν, για παράδειγμα, έρχεται στο σπίτι σου κάποιο συγκεκριμένο άτομο, κάθε εβδομάδα, να σε βοηθήσει με την καθαριότητα και ξαφνικά έρθει κάποιος άλλος στη θέση σου, θα πρέπει να σε ανησυχήσει. Λογικά, θα χρησιμοποιήσει την πρόφαση ότι τον αντικαθιστά, γιατί παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, εάν δεν έχεις κάποια ενημέρωση από το ίδιο το άτομο, μην το αφήσεις έτσι. Μπορεί να είναι είναι κάποιος κλέφτης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις εκείνη τη στιγμή είναι να τηλεφωνήσεις το άτομο που γνωρίζεις και να μάθεις τι συνέβη.

Δες επίσης: 10 Χαρακτηριστικά που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

5. Σπασμένο παράθυρο

σπασμένα παράθυρα στο σπίτι

Εάν δεις κάποια ρωγμή ή σπάσιμο σε κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, δεν είναι απαραίτητα κάποια παιδιά που παίζανε και έκαναν ζημιά. Ένας κλέφτης, πριν εισβάλλει στο σπίτι σου, θα πρέπει να βεβαιωθεί πρώτα, ότι δεν είναι κανείς μέσα ή ότι δεν υπάρχει συναγερμός. Έτσι, θα υπολογίσει στο περίπου, ποιες ώρες λείπεις από το σπίτι, ώστε να μπορέσει να ξανά έρθει.

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα αντικλεπτικά συστήματα για αυτοκίνητα!

6. Προβλήματα με τα φώτα

σημάδια ότι προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι σου

Ίσως, δεν είναι και από τα πιο τρανταχτά σημάδια ότι προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι σου. Εάν, όμως, στο σπίτι σου έχεις εγκατεστημένα φώτα που ανάβουν αυτόματα, μόλις ανιχνεύσουν κίνηση και παρατηρήσεις ότι δεν λειτουργούν σωστά, τότε πρέπει να ψάξεις τι πηγαίνει λάθος. Μην το αφήσεις! Μπορείς, απλά, να ελέγξεις τις λάμπες σου και αν είναι ελαφρώς ξεβιδωμένες, τότε κάποιος το έχει προκαλέσει. Το σωστό είναι να ελέγχεις το σπίτι σου πριν πας οπουδήποτε, ειδικότερα εάν φεύγεις για κάποιο ταξίδι ή εκδρομή.

Δες επίσης: H έξυπνη εφαρμογή φωτός που βελτιώνει τον ύπνο!

7. Διαφημιστικά στις πόρτες

διάρρηξη

Λογικά, θα έχεις πετύχει πολλές φορές διαφημιστικά έξω από το σπίτι σου ή ακόμα και την πόρτα σου. Πολύ πιθανό να μη σημαίνει τίποτα. Όμως, πολλές φορές κάποιος που θέλει να εισβάλλει στο σπίτι σου, μπορεί να αφήσει από έξω διαφημιστικά φυλλάδια, ώστε να ελέγξει εάν κάποιος θα τα πετάξει. Εάν όχι, τότε θα γνωρίζει, πως δεν υπάρχει κάποιος στο χώρο και πιθανότατα ότι λείπει μέρες. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα δεις φυλλάδια στην πόρτα σου, καλύτερα να τα πάρεις πολύ σύντομα ή να ζητήσεις από κάποιον γείτονα να τα πετάξει, εάν λείπεις.

Δες επίσης: Πως να πουλήσεις οτιδήποτε στον οποιοδήποτε!

8. Λείπει η αλληλογραφία σου

κλέφτες το σπίτι

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένας κλέφτης ψάχνει και για προσωπικά στοιχεία, όπως διευθύνσεις, λογαριασμούς κλπ. Για αυτό, εάν δεν ήρθε ποτέ ο λογαριασμός του ρεύματος ή οποιοσδήποτε άλλος φάκελος περιμένεις, τότε κάποιος τον πήρε. Πιθανότατα, κάποιος ψάχνει να κλέψει τα προσωπικά σου στοιχεία. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, καλό θα ήταν να παίρνεις κατευθείαν τους φακέλους από το γραμματοκιβώτιο ή να ζητήσεις από κάποιον να το κάνεις για σένα όταν λείπεις.

Δες επίσης: Οι 5 καλύτερες σελίδες για να μάθεις hacking!

9. Περίεργα σημάδια στις πόρτες ή τα παράθυρα

σημάδια ότι προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι σου

Εάν παρατηρήσεις σημάδια στις πόρτες ή τα παράθυρα σου, που δεν υπήρχαν, τότε μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος σε έχει βάλει στο μάτι. Ένας διαρρήκτης μπορεί να σημαδέψει ένα σπίτι, για να γνωρίζει ποιος είναι ο επόμενος στόχος ή για να σιγουρευτεί ότι οι ιδιοκτήτες λείπουν, όταν δεν αφαιρείται το σημάδι. Γενικότερα, μην αφήνεις στο σπίτι σου σημάδια, που δείχνουν ότι λείπεις. Για παράδειγμα, μην αφήνεις ακούρευτο το γκαζόν σου ή ξεραμένα τα λουλούδια σου. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι, καλό θα ήταν να το λύσεις, ώστε να μην φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης λείπει και δεν μπορεί να τα φτιάξει.

Δες επίσης: 6 Σημάδια ότι έχεις υπερβολικό άγχος!

10. Τηλεφωνήματα από άγνωστα νούμερα

σημάδια διάρρηξης

Εάν θέλει κάποιος να μάθει εάν είσαι σπίτι εκείνη την ώρα, θα προσπαθήσει να τηλεφωνήσει στο σταθερό σου. Εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι και απαντήσουν στο τηλέφωνο, τότε ο κλέφτης θα προσπαθήσει να αποσπάσει προσωπικές πληροφορίες, όπως τι ώρες λείπουν οι γονείς από το σπίτι. Για αυτό, καλό θα ήταν να μάθεις στα παιδάκια σου να μην δίνουν πληροφορίες σε αγνώστους. Επίσης, μην αγνοείς τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα από άγνωστα νούμερα. Μπορεί να είναι ένα από τα σημάδια ότι προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι σου!

Δες επίσης: Πώς να παραμείνεις αποδοτικός δουλεύοντας από το σπίτι!

11. Σπασμένη κλειδαριά

σημάδια ληστείας

Δες επίσης: Οι πιο συχνές Απάτες και πώς να προστατευθείς!

Τι πιο τρανταχτό από μια σπασμένη κλειδαριά ή γδαρσίματα στην πόρτα; Είναι από τα πιο εμφανή σημάδια ότι προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι σου. Τηλεφώνησε, αμέσως την αστυνομία και αντικατέστησε την κλειδαριά. Καλό θα ήταν να εγκαταστήσεις και έναν συναγερμό. Μην αγνοείς τέτοιου είδους σημάδια, εάν θέλεις να προστατεύσεις και το σπίτι σου και τον εαυτό σου!

Related Posts