άντρας άθληση

5 Τρόποι για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου!

by theman

Ο μεταβολισμός είναι βασικός μηχανισμός του οργανισμού.  Ρυθμίζει τόσο την θερμοκρασία μας όσο και τις ανάγκες μας σε ενέργεια. Συνήθως, τείνεις να κατηγορείς τον μεταβολισμό σου για την αύξηση του βάρους σου αλλά και για τη δυσκολία που προϋποθέτει το χάσιμο των περιττών κιλών.

Πράγματι, καλά κάνεις και τον κατηγορείς! Διότι τα προαναφερθέντα οφείλονται στο γεγονός ότι ο μεταβολισμός σου μερικές φορές υπολειτουργεί και δεν καις αρκετές θερμίδες. Για να σε βοηθήσω, λοιπόν, συγκέντρωσα τους 5 τρόπους για να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου ώστε να καις περισσότερες θερμίδες!

Πώς να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου!

 

1. Πιες πράσινο τσάι!

πράσινο τσάι για τον μεταβολισμό

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη που διεγείρει το νευρικό σύστημα και ενισχύει παράλληλα το μεταβολικό ρυθμό σου. Περιέχει όμως και κατεχίνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προφυλάσσουν τον οργανισμό από τη γήρανση, αυξάνουν δε ακόμη περισσότερο την ικανότητα του μεταβολισμού!

Δες επίσης: 5 Τροφές που μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης σου!

2. Προτίμησε λίγο πιο καυτερές τροφές!

καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη που περιέχουν τα μπαχαρικά ή η πιο καυτερή πιπεριά βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες. Προτίμησε τα, λοιπόν,  και δώσε το κάτι παραπάνω στη γεύση αλλά και στον μεταβολισμό. Βάλε λίγο παραπάνω πιπέρι ή πρόσθεσε μπούκοβο στα φαγητά σου και βάλε ψιλοκομμένη τσίλι πιπεριά στις σαλάτες σου! Οι πικάντικες νότες που θα προστεθούν στα πιάτα σου θα σε κάνουν να λατρέψεις τις καυτερές τροφές.

Δες επίσης: Ποιες τροφές να αποφύγεις για να χάσεις λίπος!

3. Μην τρως γρήγορα!

άνδρας τρώει υγιεινά για τον μεταβολισμό

Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται λίγη ώρα για να καταλάβει ότι χόρτασες. Υπολόγισε, μάλιστα, περίπου 20 λεπτά. Έτσι, όσο πιο αργά καταναλώνεις τις τροφές σου τόσο περισσότερο χρόνο δίνεις στον εγκέφαλό σου ώστε να λάβει το μήνυμα του κορεσμού. Δρώντας κατά αυτό τον τρόπο, δηλαδή απλά απολαμβάνοντας τα γεύματα σου με αργούς ρυθμούς, καταλήγεις τελικά να καταναλώνεις και μικρότερη ποσότητα τροφής και άρα θερμίδων!

Δες επίσης: Πως να εξισορροπήσεις τις ορμόνες σου για να κάψεις λίπος!

4. Κινήσου συνεχώς για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου!

άντρας άθληση

Επιδίωξε να κινείσαι συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και σε απλές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα όταν μιλάς στο τηλέφωνο, όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι ή ακόμα και στο γραφείο, κάνοντας ένα διάλειμμα στο οποίο θα περπατήσεις κάθε μία ώρα. Χρησιμοποίησε εφαρμογές στο κινητό για να μετράς τα βήματά σου και αθλήσου! Βάλε την άσκηση στη ζωή σου εάν θέλεις να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου. Έτσι, θα καις θερμίδες και οι μύες σου θα παραμένουν σε εγρήγορση καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια!

Δες επίσης: 5 Λόγοι που πρέπει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου!

5. Αγχώσου όσο πρέπει!

άντρας με άγχος και στρες χαλαρώνει

Διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ενεργητικοί άνθρωποι που εκτίθενται σε ήπιο στρες κρατούν  ψηλά τον μεταβολικό τους ρυθμό. Αυτό συμβαίνει διότι εκκρίνουν αδρεναλίνη και έτσι καίνε περισσότερες θερμίδες. Φυσικά, πάντα μιλώντας στα πλαίσια ενός υγιούς επιπέδου! Αντιθέτως, όσοι αγχώνονται υπερβολικά εκκρίνουν κορτιζόλη, η οποία ευνοεί την αποθήκευση λίπους κυρίως στη περιοχή της κοιλιάς. Έτσι, συμπεραίνουμε ότι είναι καλό να έχεις ένα δημιουργικό άγχος που σε κρατά σε εγρήγορση και σε κάνει να ξυπνάς τον μεταβολισμό σου. Όταν δεις ότι το παρακάνεις, χαλάρωσε γιατί ενδεχομένως να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα!

Related Posts