λόγοι ο άντρας να βάλει την άσκηση στη ζωή του

5 Λόγοι που πρέπει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου!

by theman

Συχνά, όταν μεγαλώνεις, τείνεις να παραμελείς τη συστηματική άσκηση. Είτε αυτό οφείλεται σε αμέλεια για τη σωματική σου κατάσταση, είτε σε έλλειψη χρόνου, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η κυκλοφορία του αίματος χειροτερεύει, η αντοχές σου μειώνονται και ο μεταβολισμός σου κοιμάται.

Οι 5 λόγοι που πρέπει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου που υπάρχουν παρακάτω, θα δράσουν ως αντεπιχειρήματα στις “φθηνές” δικαιολογίες που έχεις για να παραμελείς την υγεία σου! Η ώρα να φροντίσεις τον εαυτό σου είναι τώρα!

Γιατί πρέπει να βάλεις τη συστηματική άσκηση στη ζωή σου!

 

1. Για τα οφέλη που θα σου προσφέρει μακροπρόθεσμα!

λόγοι ο άντρας να βάλει την άσκηση στη ζωή του

Πράγματι, μετά το γυμναστήριο μπορεί να νιώθεις πιασμένος ή και εξουθενωμένος. Ωστόσο, ένας από τους λόγους που πρέπει να συνεχίσεις να πηγαίνεις δεν είναι άλλος από τα οφέλη που θα σου προσφέρει η συστηματική άσκηση μακροπρόθεσμα! Ουσιαστικά, η άσκηση ενισχύει τους μυς, βοηθάει τη λειτουργία της καρδιάς και τη κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την πίεση και φυσικά, μειώνει και το σωματικό λίπος. Με την ενδυνάμωση του σώματός σου το κρατάς υγιές για να μπορέσει να καταπολεμήσει ασθένειες και ιούς!

Δες επίσης: Οι καλύτερες ασκήσεις για καλογυμνασμένους δικέφαλους!

2. Θα έχεις λιγότερο άγχος!

άντρας με στρες

Όντως, μπορεί για εσένα το να πας στο γυμναστήριο να είναι ένας ακόμη στρεσογόνος παράγοντας. Η διαλογή των κατάλληλων ρούχων και του αναγκαίου εξοπλισμού, καθώς και η ίδια η μεταφορά είναι ολόκληρη διαδικασία. Όμως, η άσκηση δεν χρειάζεται να γίνεται στο γυμναστήριο. Μπορείς πολύ εύκολα να ακολουθήσεις και προγράμματα εκγύμνασης που υπάρχουν στο Youtube ή σε διάφορες εφαρμογές από το σπίτι σου. Ακόμη, η ίδια η άσκηση αποτελεί έναν τρόπο για να μειώνεις το άγχος σου αφού με τις σωματικές δραστηριότητες θα ξεδώσεις και θα ξεχάσεις οποιοδήποτε πρόβλημα σε απασχολεί.

Δες επίσης: Γυμναστική στο σπίτι: Συμβουλές και Ασκήσεις!

3. Θα βελτιωθεί ο ύπνος σου!

άντρας δεν μπορεί να κοιμηθεί

Το πρόγραμμά σου ήδη μπορεί να είναι φορτωμένο, αλλά σίγουρα οι υποχρεώσεις και το άγχος σου δεν σε αφήνουν ήσυχο το βράδυ. Ίσα, ίσα είναι οι λόγοι που στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου και περνάς ξάγρυπνες νύχτες. Τα συνταγογραφούμενα χάπια και το Ζάναξ δεν αποτελούν πραγματική λύση. Αντιθέτως, η προσθήκη μίας δραστηριότητας που θα δρα ως αγχολυτικό, θα σε βοηθήσει και στον ύπνο. Θα έχεις κουραστεί τόσο από την ημέρα σου και από τη δραστηριότητα, που όταν το κεφάλι σου ακουμπήσει το μαξιλάρι, δεν θα έχεις κουράγιο να αναλογιστείς τίποτα άλλο!

Δες επίσης: Γιατί ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο για την κατάθλιψη!

4. Με την άσκηση θα νιώσεις εσύ ο ίδιος καλύτερα!

άντρας άσκηση αθλητισμός

Ένας ακόμη λόγος για να βάλεις τη συστηματική άσκηση στη ζωή σου, είναι η ευεξία. Άμεσα, θα παρατηρήσεις διαφορές στον ίδιο σου τον εαυτό, την διάθεση και την όρεξή σου για ζωή. Φυσικά αυτό οφείλεται στις ορμόνες «ευτυχίας» που αυξάνονται όταν ο οργανισμός επιτελεί κάποιες λειτουργίες όπως είναι το γέλιο, το σεξ, η κατανάλωση σοκολάτας αλλά και η άσκηση. Αυτές, λοιπόν, οι αγαπημένες σε όλους ορμόνες «ευτυχίας» ονομάζονται ενδορφίνες.

Δες επίσης: 5 Πλεονεκτήματα της προπόνησης έξω στο κρύο

5. Θα σου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και έτσι θα λειτουργείς καλύτερα στις σχέσεις σου!

φίλοι γέλιο χαρά

Τέλος, ένας ακόμη λόγος είναι η επίδραση που θα έχει στην αυτοπεποίθησή σου και συνεπώς στις σχέσεις σου! Συγκεκριμένα, με το να προσπαθείς για τη βελτίωση του εαυτού σου και μέσω της δουλειάς που αφιερώνεις για αυτό τον σκοπό, σίγουρα θα νιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου και θα αυξηθεί η αυτοπεποίθησή σου. Έτσι, θα επικοινωνείς με μεγαλύτερη άνεση με τους γύρω σου, αφού θα νιώθεις εσύ καλά. Ακόμη, λόγω της συστηματικής άσκησης θα αποκτήσεις και περισσότερη αντοχή, πράγμα που θα λατρέψει το ταίρι σου!

Related Posts