γυναίκα που κρατάει λουλούδια

5 Χαρακτηριστικά μιας τοξικής γυναίκας!

by theman

Η τοξική συμπεριφορά, είτε προέρχεται από φίλο, οικογένεια ή γυναίκα, είναι ιδιαίτερα καταστροφική για τη ψυχολογία σου. Πρέπει πρώτα από όλα να την αναγνωρίζεις και ύστερα να την αντιμετωπίζεις κατάλληλα ώστε να μη σε επηρεάσει και σε ρίχνει.

Η σχέση γυναίκα-άντρα είναι περίπλοκη υπόθεση. Και δεν είναι σπάνιο να υπάρχει τοξική συμεπριφορά μεταξύ ενός ζευγαριού, ακόμα κι αν είναι πολύ αγαπημένοι σε γενικές γραμμές. Δώσε προσοχή στα παρακάτω 5 χαρακτηριστικά σημάδια μιας τοξικής γυναίκας για να αποφύγεις αποτυχημένες σχέσεις στο μέλλον.

Πως να καταλάβεις αν μια γυναίκα είναι τοξική για εσένα!

 

1. Έχει μια ουτοπική ιδέα γύρω από την αγάπη και τον έρωτα!

γυναίκα που κρατάει λουλούδια

Η γυναίκα που θέλει έναν παρεμυθένιο έρωτα που έχει δει σε ταινίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξική. Μια τέτοια γυναίκα συνήθως εντυπωσιάζεται με “ρηχά πράγματα” όπως σοκολατάκια, λουλούδια και μόνιμες θυσίες γιατί αυτό έχει δει στη τηλεόραση. Εάν αντιληφθείς ότι μια γυναίκα έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για την αγάπη και τις σχέσεις από ότι έχεις εσύ, τότε καλό θα ήταν να απομακρυνθείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δες επίσης: 4 Λάθη στα μηνύματά σου που ξενερώνουν τις γυναίκες!

2. Χρησιμοποιεί τη φράση ‘Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι’

ζευγάρι που φωνάζει

Μια πολύ τοξική φράση που χρησιμοποιούν οι τοξικές γυναίκες είναι το ‘Όλοι οι άντρες ίδιοι είναι’. Με αυτή τη φράση σου δείχνει πως είναι προκατελλημένη για το αντρικό φύλο, μάλλον λόγω δικών της κακών εμπειριών.

Όχι, δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι επειδή εκείνη έπεσε σε κακές περιπτώσεις. Η φράση αυτή δείχνει πως υποτιμάει τους άντρες και δύσκολα δίνει πραγματικές ευκαιρίες σε αυτούς. Και μια γυναίκα που είναι κολλημένη σε προκαταλήψεις, μάλλον θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στη πορεία.

Δες επίσης: 6 Πράγματα που οι γυναίκες εύχονται να γνώριζες!

3. Θέλει συνεχώς επιβεβαίωση!

θυμωμένη γυναίκα

Μια πολύ τοξική συμπεριφορά είναι το να θέλει μια γυναίκα συνεχή επιβεβαίωση. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξαντλητικό για εσένα και μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ανεπαρκής, ακόμα και αν της δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις. Ουσιαστικά με αυτή τη συμπεριφορά σε κάνει να νιώθεις όπως η ίδια νιώθει για τον εαυτό της: ανασφαλής (για αυτό και θέλει την επιβεβαίωση).

Δες επίσης: 5 Συμπεριφορές των αντρών που ενοχλούν τις γυναίκες!

4. Κατακρίνει τους φίλους σου και σε απομακρύνει από αυτούς!

ζευγάρι που τσακώνεται

Ένα σημάδι πως μια γυναίκα είναι τοξική είναι και το να κρίνει συνεχώς τους φίλους σου. Αυτό προφανώς συνδέεται με τη ζήλεια και είναι ένας χειριστικός μηχανισμός που έχει σκοπό να σε απομακρύνει από τη παρέα και να σε ‘εγκλωβίσει’ στην ίδια. Είναι ανθρώπινο να εκφράσει τη γνώμη της για τη παρέα σου, είναι όμως πολύ άσχημο να κάνει συνεχώς αρνητικά σχόλια για τον καθένα και να προσπαθεί να σου υπενθυμίζει τα ελλατώματα τους. Στη τελική, εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα τα φιλαράκια σου από ότι εκείνη.

Δες επίσης: 6 Πράγματα που βρίσκουν αντιαισθητικά οι γυναίκες στους άνδρες!

5. Δεν είναι ανεξάρτητη και βασίζεται σε άλλους!

ενοχλημένη γυναίκα δίπλα σε άντρα

Άσχημο σε μια σχέση είναι να υπάρχει εξάρτηση μεταξύ του ζευγαριού. Μια γυναίκα που βασίζεται σε εσένα ή σε κάποιον άλλον όπως για παράδειγμα ένα οικογενειακό μέλος λέει πολλά. Δείχνει πως δεν είναι ανεξάρτητη, πως δε ξέρει πως να φροντίσει τον εαυτό της και πως θέλει την επιβεβαίωση από τρίτους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως βασίζεται σε εσένα είναι το να μην σου αφήνει χρόνο για τον εαυτό σου!

Δες επίσης: 6 Πράγματα που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά πάνω σου!

Να ξεκαθαρίσουμε πως ο στόχος αυτού εδώ του άρθρου δεν είναι να στοχοποιήσει τις γυναίκες. Τοξικές συμπεριφορές έχουν πολλοί άνθρωποι και γυναίκες και άντρες και για πολλούς λόγους που συχνά είναι πολύ σοβαροί. Πολλοί άνιρωποι ανατπύσσουν τοξικές συμπεριφορές λόγω τραυματικών εμπειριών. Και εκεί πρέπει πάντα να υπάρχει κατανόηση και ευγενική αντιμετώπιση.

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια τοξική γυναίκα δε χρειάζεται να την απορρίψεις με τη πρώτη. Δώσε της τον χώρο και το χρόνο να καταλάβει τη συμπεριφορά της, συζητήστε το και βοήθησε την μέχρι εκεί που μπορείς. Εννοείται, στον βαθμό που δεν φθείρεσαι εσύ ο ίδιος. Μπορεί να ήσουν εσύ στη θέση της, δεν θα ήταν άδικο να σε απορρίψει μια γυναίκα χωρίς να προσπαθήσει έστω και λίγο;

Related Posts