συμβουλές για άντρες σεx

6 Λόγοι για να κάνεις περισσότερο SEΧ!

by theman

Για να διατηρήσεις μια σχέση είναι αρκετά σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη, κατανόηση, αγάπη και φυσικά να τα βρίσκετε στο κρεβάτι. Το seχ όμως, εκτός από την αναπαραγωγή, αφορά τόσο την οικειότητα όσο και την ευχαρίστηση. Όσο κι αν δεν το φαντάζεσαι όμως, το να κάνεις περισσότερο SEΧ σου παρέχει πολλά περισσότερα οφέλη!

Από το να ψάχνεις λοιπόν διάφορες δικαιολογίες για να πείσεις την κοπέλα σου να το κάνετε πιο συχνά, ενημέρωσε την για τα οφέλη του seχ. Και που ξέρεις, μπορεί να ξεκινήσει να στο ζητάει πιο συχνά!

 

Ποια τα οφέλη αν κάνεις περισσότερο SEΧ!

1. Έχεις καλύτερο ύπνο

συμβουλές ξεκούραση ύπνος

Κατά τη διάρκεια του σeξ, το σώμα μας απελευθερώνει οξυτοκίνη και ενδορφίνες. Αυτές οι δύο ορμόνες συμβάλουν στην πρόκληση καταστολής. Έτσι, με το σeξ βοηθάμε τόσο την υγεία όσο και την σχέση μας. Καθώς, όταν δεν είμαστε ξεκούραστοι και υπάρχει έλλειψη ύπνου έχουμε περισσότερο άγχος, το οποίο δημιουργεί πίεση σε όλες τις σχέσεις μας εpωτικές ή μη.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που θέλουν οι γυναίκες να ξέρεις για το seχ!

2. Παρέχει ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

tips πονοκέφαλος ημικρανίες

Η δικαιολογία πολλών γυναικών για να μην έχουν κάποια σεξοuαλική επαφή είναι ότι έχουν πονοκέφαλο. Πολλές μελέτες όμως έχουν αποδείξει ότι το seχ παρέχει πλήρη ή μερική ανακούφιση από ημικρανίες και πονοκεφάλους. Για την ακρίβεια, ανακουφίζει κατά ένα 70% από ημικρανίες και κατά 91% από πονοκεφάλους.

3. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Το seχ μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα είδος γυμναστικής, πράγμα το οποίο το κάνει αρκετά καλό για την υγεία και πιο συγκεκριμένα για την καρδιά μας. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το American Journal of Cardiology, οι άνδρες που συνευρίσκονταν με την σύντροφο τους από δύο φορές και πάνω τη βδομάδα, είχαν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων από εκείνους που το έκαναν μία φορά το μήνα.

Δες επίσης: Πόσες θερμίδες καις την ώρα του SEΧ;

4. Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Μελέτες έχουν δείξει ότι η σεξοuαλική δραστηριότητα βελτιώνει την ψυχική μας υγεία, συνεπώς και την διάθεση μας. Επιπλέον, αυξάνει την εμπιστοσύνη, την οικειότητα και την αγάπη σε μια σχέση, καθώς βελτιώνει την αντίληψη των συναισθημάτων, την αναγνώριση, αλλά και την έκφραση τους. Στις μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί ακόμη να επηρεάσει και την ικανότητα σκέψης. Οπότε, μας κρατάει μακριά από την κατάθλιψη και τη μοναξιά.

Δες επίσης: 16 Καθημερινές συνήθειες για Καλύτερη Σωματική και Ψυχική Υγεία!

5. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση

οφέλη κάνεις περισσότερο seχ

Όσο κάνεις περισσότερο seχ τόσο σε κάνει να νιώθεις πιο νέος, κυρίως λόγω της απελευθέρωσης οιστρογόνων. Έτσι, ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση, μιας και βλέπουμε πιο θετικά τον εαυτό μας, ενώ μειώνεται το συναίσθημα της ανασφάλειας.

Δες επίσης: Οι 10 τροφές που αυξάνουν την λίμπιντο μετά τα 40

6. Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το European Urology έδειξε ότι οι άνδρες που τελειώνουν περισσότερες από 21 φορές το μήνα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από όσους το κάνουν τέσσερις με επτά φορές το μήνα.

Με λίγα λόγια, όσο αντέχεις κάνε περισσότερο seχ και σε καμία περίπτωση δεν θα βγεις χαμένος. Είναι ο καλύτερος συνδυασμός της ευχαρίστησης με την υγεία!

Related Posts