πετύχεις μόνος κοντό κούρεμα

5 Μυστικά για να πετύχεις μόνος ένα κοντό ανδρικό κούρεμα!

by tzinav

Το κούρεμα με την ψιλή, γνωστό και ως buzz cut, έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον άνδρα. Αφενός μπορεί να δείχνει πολύ κουλ και αφετέρου δε χρειάζεται να πας στον κουρέα για να το αποκτήσεις. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ξέρεις πώς να πετύχεις μόνος σου ένα πολύ κοντό κούρεμα!

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα περίτεχνο κούρεμα που είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος σου, αλλά χρειάζεται να μάθεις μερικά tips για να δείχνει επαγγελματικό. Ανακάλυψε λοιπόν 5 μυστικά για να πετύχεις μόνος σου ένα πολύ κοντό ανδρικό κούρεμα!

5 Tips για να κουρευτείς μόνος σου με την ψιλή!

 

1. Απόκτησε τα κατάλληλα σύνεργα

πολλές ξυριστικές μηχανές

Για να καταργήσεις τον κουρέα και να κουρευτείς τέλεια και μόνος σου χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εργαλεία. Όλα ξεκινούν από τη σωστή ξυριστική μηχανή! Η κατάλληλη μηχανή ξυρίσματος έχει κοφτερές λεπίδες, δυνατό μηχανισμό, μπαταρία με μεγάλη διάρκεια και βολικό κράτημα για να μη σε κουράζει όταν τη χρησιμοποιείς. Αξεσουάρ όπως ένα καθρέπτης χειρός και ένα μικρό ψαλίδι για τριμάρισμα θα σε διευκολύνουν σημαντικά.

Δες επίσης: 9 Ιδεές για Ανδρικά Fade Κουρέματα 2020

2. Τσέκαρε το κρανίο σου

άντρας μαλλί κουρεμένο με ψιλή πετύχεις μόνος κοντό κούρεμα

Με ένα buzz cut το κεφάλι και το κρανίο σου θα φαίνονται πολύ. Επομένως, πριν το κάνεις θα πρέπει να έχεις τσεκάρει μήπως έχει μερικά χαρακτηριστικά που δε θέλεις να φαίνονται. Τέτοια μπορεί είναι οι ουλές, καρούμπαλα και ανομοιομορφίες, πιτυρίδα ή σημεία χωρίς τρίχες.

Δες επίσης: Τα καλύτερα κουρέματα για άνδρες με αραιά μαλλιά!

3. Κάνε τη σωστή προετοιμασία

άντρας λούζει μαλλιά

Η ξυριστική μηχανή λειτουργεί καλύτερα σε καθαρά, στεγνά μαλλιά. Γι’ αυτό λούσε τα μαλλιά σου με σαμπουάν και conditioner χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Στη συνέχεια σκούπισε ελαφρά με μια πετσέτα τα μαλλιά σου και περίμενε 20-30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν πλήρως. Είναι σημαντικό τα μαλλιά σου να είναι στεγνά όταν τα κουρέψεις καθώς τα υγρά μαλλιά δείχνουν μακρύτερα, πράγμα που μπορεί να σε κάνει να τα κουρέψεις περισσότερο από όσο θα ήθελες.

Δες επίσης: 5 Tips για να αποκτήσει ένας άνδρας υγιή μαλλιά!

4. Επίλεξε το μήκος του κουρέματος

άντρας κοντοκουρεμένος μουσιακοντό μαλλί στα πλαϊνά μακρύτερο στην κορυφή

Μπορεί να μιλάμε για ένα πολύ κοντό κούρεμα αλλά και πάλι μπορούν να υπάρξουν διαβαθμίσεις στα μήκη. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι οπαδός των ομοιόμορφα κοντών μαλλιών. Αντίστοιχα, μπορεί να προτιμάς ένα κούρεμα με πολύ κοντά μαλλιά στα πλαϊνά και μακρύτερα στην κορυφή. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές σκάλες της μηχανής σου.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ένα ομοιόμορφο κούρεμα είναι μια πιο safe επιλογή, ειδικά αν έχεις ένα αυστηρό dress code στη δουλειά σου. Αντίθετα, ένα κούρεμα με διαβαθμίσεις είναι πιο σύγχρονο και μοντέρνο και ίσως ταιριάζει σε μικρότερες ηλικίες.

Δες επίσης: 33 Κουρέματα για άνδρες με ίσια μαλλιά!

5. Τσέκαρε τις λεπτομέρειες

άντρας δίνει σχήμα μαλλιά πετύχεις μόνος κοντό κούρεμα

Δες επίσης: 5 Tips για να φαίνονται πιο πυκνά τα μαλλιά σου!

Αφού έχεις κάνει το βασικό μέρος του κουρέματος ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες και τα τελειώματα. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστεί το trimmer που θα σε βοηθήσει να δώσεις σχήμα στις φαβορίτες και στις τρίχες κοντά στο μέτωπο. Με αυτό το χρήσιμο εργαλείο θα μετατρέψεις το κούρεμα σου από ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό!

Related Posts