άντρας μεζούρα κοιλιά χαμηλή τεστοστερόνη

5 Συμπτώματα ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη

by tzinav

Η τεστοστερόνη είναι μια βασική ανδρική ορμόνη που όλοι οι άντρες θέλουν να έχουν καλά ρυθμισμένη. Κι αυτό γιατί η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να επηρεάσει διάφορα κομμάτια της ζωής σου, από το σώμα σου μέχρι τη σεξουαλική σου ζωή. Αξίζει λοιπόν να παρατηρήσεις τον οργανισμό σου για να δεις αν υπάρχουν συμπτώματα ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης σου είναι χαμηλά προκειμένου να ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία.

Η ορμόνη της τεστοστερόνης είνια λογικό να μειώνεται καθώς μεγαλώνεις. Ωστόσο, αν έχεις μερικές ενδείξεις ότι κάτι έχει αλλάξει στον οργανισμό σου τότε αξίζει να δεις 5 συμπτώματα ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη!

Πώς θα καταλάβεις ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου είναι χαμηλά!

Κακή διάθεση

άντρας πιάνει κεφάλι

Ένα από τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης στους άντρες είναι οι συναισθηματικές μεταπτώσεις και η κακή διάθεση. Μάλιστα, κάποιες φορές τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό τη διάθεση και την ψυχολογία που να οδηγήσουν ακόμα και σε κατάθλιψη. Έχε λοιπόν το νου σου αν βιώνεις κάτι τέτοιο.

Δες επίσης: 5 Αφροδισιακές τροφές που αυξάνουν την διάθεση!

Πεσμένη λίμπιντο- Ενδείξεις ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη

στεναχωρημένος άντρας κρεβάτι χαμηλή τεστοστερόνη

Ίσως το πιο γνωστό σημάδι ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου είναι πεσμένα είναι η μειωμένη λίμπιντο. Πολλοί άντρες παρατηρούν ότι έχουν μειωμένη ερωτική διάθεση, πράγμα που τους θορυβεί και τους κάνει να το ψάχνουν παραπάνω. Επιπλέον, εκτός από την απουσία διάθεσης, είναι πιθανό να παρατηρηθεί ακόμα και στυτική δυσλειτουργία λόγω της χαμηλής τεστοστερόνης.

Δες επίσης: 4 Τροφές που επηρεάζουν τη σεξουαλική υγεία σου

Αύξηση του λίπους και μείωση της μυϊκής μάζας

άντρας πιάνει λίπος κοιλιάς χαμηλή τεστοστερόνη

Μια ακόμα από τις πιο γνωστές ενδείξεις ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη είναι οι αλλαγές στο σώμα σου. Συγκεκριμένα, όταν τα επίπεδα της ορμόνης είναι χαμηλά παρατηρείται ότι αυξάνεται το σωματικό λίπος και συνηθέστερα το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και του στήθους. Ταυτόχρονα, η μυϊκή μάζα μειώνεται μιας που η τεστοστερόνη συμβάλλει στο χτίσιμο μυών. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν οι αλλαγές στο σώμα είναι αισθητές.

Δες επίσης: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας που θέλει να χάσει κιλά!

Μειωμένη ενέργεια

κουρασμένος άντρας

Νιώθεις συχνά ότι δεν έχεις ενέργεια και ότι είσαι κουρασμένος χωρίς να έχουν αλλάξει οι ρυθμοί της καθημερινότητας σου ή οι ώρες που κοιμάσαι; Τότε μπορείς να κάνεις ένα τσεκ απ στην τεστοστερόνη σου μιας που η έλλειψη της συμβάλλει στο αίσθημα κόπωσης που ίσως αισθάνεσαι.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να νιώσεις αυτοπεποίθηση με το σώμα σου!

Κακή μνήμη- Ενδείξεις ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη

άντρας σκέφτεται

Ένα ακόμα σύμπτωμα της χαμηλής τεστοστερόνης είναι η κακή μνήμη και γενικότερα το μπέρδεμα στη σκέψη. Συγκεκριμένα, ένα άντρας με διαταραγμένα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιθανό να ξεχνάει εύκολα και να μη μπορεί να συγκρατήσει πράγματα στο μυαλό του.

Related Posts