4 Συμβουλές για να γίνεις πιο αισιόδοξος!

by theman
Άνδρες βοηθιούνται μεταξύ τους-φιλία

Όλοι μας χρειαζόμαστε κάποιον να μας πει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι θα πάνε όλα καλά και δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε για αυτό. Στις δύσκολες στιγμές, λοιπόν, ένα στήριγμα είναι ότι πρέπει. Έτσι, αν δεν είσαι αισιόδοξος από μόνος σου, θα στο εμπνεύσει το άτομο που θα συμβουλευτείς. Για να ξυπνάμε κάθε πρωί χαρούμενοι πρέπει να αλλάξουμε κάποια βασικά στοιχεία στο mindset μας.

Ο δρόμος της επιτυχίας και της ευτυχίας δεν θα είναι ποτέ στρωμένος. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς όμως είναι να βλέπουμε τα μικρά μονοπατάκια που μπορούν να μας οδηγήσουν σε αυτόν. Θα μάθουμε λοιπόν 4 συμβουλές για να γίνουμε πιο αισιόδοξοι! Δες επίσης: 7 Μικροπράγματα που θα σου δώσουν θάρρος και αυτοπεποίθηση!

Οι 4 καλύτερες συμβουλές για να γίνεις πιο αισιόδοξος!

 

1) Μην σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι

ζηλεύει τους άλλους

Νούμερο ένας λόγος για να νιώθουμε ανασφαλής και αβέβαιοι για το μέλλον είναι το να νοιαζόμαστε υπερβολικά για το τι κάνουν οι άλλοι. Για να βρούμε τον εαυτό μας μετά από μία αποτυχία, πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν και στο τι θα μας βοηθήσει πραγματικά. Το να συγκρινόμαστε με άλλους και να ζητάμε την επιβεβαίωση τους δεν θα μας ωφελήσει πουθενά! Η εξέλιξη μάλιστα των άλλων ίσως μας γεννήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα και πλέον θα είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Οπότε, κοίτα τον εαυτό σου, επικεντρώσου σε αυτόν και να θυμάσαι ότι οι αναποδιές είναι μέσα στην ζωή!

Δες επίσης: 5 Τρόποι να νικήσεις τον φόβο της αποτυχίας!

2) Μην προσπαθείς να προβλέψεις τι θα γίνει

αρνητικές σκέψεις

Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμέναμε στην ζωή και υπάρχουν αναποδιές, οι αισιόδοξοι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν το συμβάν μεμονωμένα ενώ οι απαισιόδοξοι αναλύουν το γιατί έγινε και την κακοτυχία τους ενώ θεωρούν μάλιστα ότι θα τους ξανασυμβεί. Όπως καταλαβαίνουμε αυτό είναι που θα μας κρατήσει πίσω. Αντί να σκεφτόμαστε λόγους και τύχη, ας το αντιμετωπίσουμε με το σκεπτικό ότι έγινε και δεν είναι απαραίτητο να επαναληφθεί.

Αν χώρισες με την σύντροφο σου ή έχασες την δουλειά σου, δεν σημαίνει ότι οι λόγοι που οδήγησαν εκεί θα σε ξαναφέρουν στην ίδια άσχημη θέση. Πάρε μία ανάσα και δες το παρόν σου, μην προδιαθέτεις το μέλλον. Όπως λένε και οι Γάλλοι: que sera, sera!

Δες επίσης: 10 Συμβουλές για να γίνεις πιο ευτυχισμένος!

3) Αντιμετώπισε τις αρνητικές σκέψεις

επαγγελματίας που είναι αισιόδοξος

Σχεδόν όλες τις φορές αυτό που μας κρατάει από το να δούμε τα πράγματα καθαρά και από μία πιο αισιόδοξη πλευρά είναι οι αρνητικές μας σκέψεις. Αυτές βασίζονται είτε σε προσωπικές ανασφάλειες είτε σε φόβους μας είτε σε χαμηλή αυτοπεποίθηση. Πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό; Την επόμενη φορά που θα σκεφτούμε κάτι αρνητικό και θα μας εμποδίσει από το να τα δούμε όλα ξάστερα, θα το σημειώσουμε. Και το εννοώ. Πάρε ένα χαρτί και γράψε τι νιώθεις και πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Έτσι ακόμα και αν δεν έχεις κάποιο έμπιστο άτομο να σταθείς και να μιλήσεις, αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο αισιόδοξος. Τέλος θέσε ερωτήματα του τύπου, είναι αυτά που σκέφτομαι πιθανά να γίνουν; Ή κάνω σενάρια στο μυαλό μου; Πως μπορώ να τα αντιμετωπίσω;

Δες επίσης: Πως ο αρνητικός τρόπος σκέψης σταματάει την επιτυχία σου

4) Φτιάξε ένα νέο περιβάλλον

Άνδρες βοηθιούνται μεταξύ τους-φιλία

Όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε πόση επίδραση έχει πάνω μας το κοινωνικό μας περιβάλλον. Οι φίλοι και οι οικογένεια που είτε θα μας μαλώσουν είτε θα μας βοηθήσουν ή θα μας επιβραβεύσουν, παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως θα διαμορφωθούμε σαν χαρακτήρες. Αν έχουμε συνηθίσει να περιβαλλόμαστε από αρνητικούς ανθρώπους, αυτό θα μας συνοδέψει σε όλη μας την ζωή. Γιατί να μην έχουμε κάποιο άτομο που την δύσκολη στιγμή θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αισιόδοξοι; Σκέψου τι άτομα έχεις γύρω σου και επανεξέτασε. Δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξεις τον εαυτό σου, πόσο μάλλον να γίνεις λίγο πιο αισιόδοξος!

Δες επίσης: 5 Απλά μυστικά για μία πιο ευτυχισμένη ζωή!

Γιατί χρειάζεται να είσαι αισιόδοξος;

αισιόδοξος άνδρας

Στις δύσκολες στιγμές αυτό που όλοι χρειαζόμαστε είναι κάτι να κρατηθούμε. Αν τα βάφουμε μαύρα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πιστεύουμε στον εαυτό μας και να ρίχνουμε την αυτοπεποίθηση μας. Για να βελτιώσουμε την ζωή μας, πρέπει να βλέπουμε την λύση και όχι το πρόβλημα! Ναι θα είναι δύσκολο, ναι ίσως χρειαστούμε βοήθεια. Αλλά ότι έγινε έγινε. Δεν πρέπει να τιμωρούμε τον εαυτό μας και να λέμε ότι θα την ξαναπατήσουμε. Ας εστιάσουμε στην λύση και αργά ή γρήγορα αυτή θα έρθει!

Related Posts