καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί σαμποτάρουν τους κοιλιακούς

5 Συνήθειες που σαμποτάρουν τους κοιλιακούς σου

by tzinav

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι άντρες θα ήθελαν να έχουν καλοσχηματισμένους κοιλιακούς. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που απαιτεί προσπάθεια. Βέβαια, όσο κι αν προσπαθείς υπάρχουν μερικά πράγματα που σαμποτάρουν τους κοιλιακούς σου και τα οποία μπορεί να κάνεις ασυναίσθητα, αγνοώντας πόσο μπορεί να χαλάνε τις θυσίες σου.

Πράγματι, οι κοιλιακοί δε φτιάχνονται εύκολα. Ανακάλυψε λοιπόν 5 συνήθειες που σαμποτάρουν τους κοιλιακούς σου και που πρέπει να κόψεις αν θες ένα ζηλευτό six pack!

5 Πράγματα που σου στερούν τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς!

 

1. Το παρακάνεις με τη γυμναστική

καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί 3 Τρόποι να αυξήσετε την ένταση της προπόνησης σας!

Σίγουρα οι κοιλιακοί δε γίνονται χωρίς γυμναστική. Ωστόσο, όταν εξαντλείς τον εαυτό σου στο γυμναστήριο δε θα δεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Όπως όλοι οι άλλοι μύες, έτσι και οι κοιλιακοί σου χρειάζονται διάλειμμα ώστε να μην φτάσουν σε σημείο burn out. Αν θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις γυμναστική κάθε μέρα τότε άσε στους κοιλιακούς σου μια-δυο μέρες ξεκούρασης και πιάσε άλλες μυϊκές ομάδες.

Δες επίσης: Πόσο λίπος πρέπει να χάσεις για να φανούν οι κοιλιακοί σου!

2. Πίνεις συστηματικά- Συνήθειες που σαμποτάρουν τους κοιλιακούς

ποτήρια ουίσκι σαμποτάρουν τους κοιλιακούς

Το αλκοόλ είναι μεγάλος εχθρός των κοιλιακών σου. Φυσικά δε θα χάσεις τη γραμμή σου αν πίνεις ένα ποτό μια στο τόσο αλλά η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να χαλάσει κάθε προσπάθεια που κάνεις. Εξάλλου, το αλκοόλ συνδέεται με αυξημένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Δες επίσης: 5 Ασκήσεις για αποτελεσματική ενδυνάμωση κοιλιακών!

3. Δεν κοιμάσαι αρκετά

άντρας κοιμάται σαμποτάρουν τους κοιλιακούς

Όταν κοιμάσαι το σώμα σου ξεκουράζεται, γεγονός απαραίτητο για να έχει ενέργεια την επόμενη μέρα. Αν δεν κοιμάσαι αρκετά τότε το σώμα σου δεν μπορεί να ανακάμψει ώστε να αποδώσει καλύτερα στην προπόνηση. Επίσης, έχει βρεθεί ότι η έλλειψη ύπνου σε οδηγεί να έχεις αυξημένη όρεξη και να κάνεις χειρότερες επιλογές διατροφής. Το γεγονός αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να βλάψει γενικότερα το σώμα αλλά και ειδικότερα τους κοιλιακούς.

Δες επίσης: 7 Εξαιρετικές ασκήσεις για τους κάτω κοιλιακούς!

4. Πίνεις πολλά αναψυκτικά- Συνήθειες που σαμποτάρουν τους κοιλιακούς

ποτήρια αναψυκτικό

Τα αναψυκτικά συνήθως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία συνδέεται με αυξημένο λίπος στην κοιλιά. Ακόμα όμως κι αν επιλέξεις diet αναψυκτικά, τα οποία έχουν λίγες ή και καθόλου θερμίδες και καθόλου ζάχαρη, δε γλιτώνεις το κοιλιακό λίπος. Σίγουρα λοιπόν είναι καλύτερα να κόψεις τελείως τα αναψυκτικά που εξάλλου δε σου προσφέρουν κάτι θρεπτικό.

Δες επίσης: 5 Tips για να ξεφορτωθείς τα παχάκια γύρω από τη μέση!

5. Κάνεις συνεχώς την ίδια ρουτίνα γυμναστικής

άντρας κάνει κοιλιακούς

Μπορεί να αγαπάς το ασκησιολόγιο για τους κοιλιακούς σου αλλά χρειάζεται ανανέωση πού και πού. Κι αυτό γιατί αν κάνεις συνεχώς την ίδια ρουτίνα γυμναστικής το σώμα σου θα συνηθίσει και δε θα είναι πλέον πρόκληση για αυτό. Δοκίμασε λοιπόν νέες ασκήσεις, οι οποίες μπορεί να γυμνάσουν άλλους μυς και να σε βγάλουν από την confort zone σου, προσφέροντας σου όμως καλύτερα γυμνασμένους κοιλιακούς.

Related Posts