άντρας γυμνασμένοι κοιλιακοί ασκήσεις για τους κοιλιακούς

4 Αποτελεσματικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς

by tzinav

Και ποιος δεν ονειρεύεται καλογυμνασμένους και σμιλεμένους κοιλιακούς; Φυσικά, ένα six pack δεν αποκτάται εύκολα! Χρειάζεται σίγουρα αφοσίωση, διατροφή αλλά και τις σωστές ασκήσεις γυμναστικής. Αντί να χάνεις λοιπόν το χρόνο σου με ασκήσεις που δεν έχουν αποτέλεσμα πρέπει να βρεις τις κατάλληλες ασκήσεις για τους κοιλιακούς.

Για να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό six pack θα πρέπει να γυμνάσεις τους άνω, κάτω και πλάγιους κοιλιακούς.  Μη νομίζεις ότι είναι κάτι εύκολο, καθώς απαιτεί θυσίες και προσήλωση στο πρόγραμμα γυμναστικής. Αν λοιπόν θέλεις να αποκτήσεις καλοσχηματισμένους κοιλιακούς ανακάλυψε 4 αποτελεσματικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς!

4 Ασκήσεις για καλοσχηματισμένους κοιλιακούς!

 

1. Σανίδα- Ιδανικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς

σανίδα ασκήσεις για τους κοιλιακούς

Η σανίδα είναι μια μαγική άσκηση που γυμνάζει ταυτόχρονα αρκετές μυϊκές ομάδες. Ειδικά όμως για τους κοιλιακούς είναι μια τέλεια ιδέα! Βέβαια προϋπόθεση είναι να την εκτελέσεις σωστά. Στηρίξου λοιπόν στους πήχεις σου, με τους αγκώνες να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σου. Έπειτα τέντωσε τα πόδια σου έτσι ώστε να ακουμπάν κάτω μόνο οι μύτες των ποδιών. Στόχος είναι το σώμα σου να έρθει σε μια ευθεία. Μείνε σε αυτή τη θέση για όσο αντέχεις ή κάνε μικρά διαλείμματα και ξαναπροσπάθησε!

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που σαμποτάρουν τους κοιλιακούς σου

2. Άρσεις ποδιών

άρσεις ποδιών

Οι κάτω κοιλιακοί είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο, γι’ αυτό και συνήθως είναι το τελευταίο που σφίγγει. Μια τέλεια άσκηση για να γυμνάσεις τους κάτω κοιλιακούς σου είναι οι άρσεις ποδιών. Ξάπλωσε στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα και ξεκίνα να τα σηκώνεις προς τα επάνω και να τα κατεβάζεις. Δε χρειάζεται οι επαναλήψεις σου να είναι γρήγορες. Ακόμα, φρόντισε ώστε να μην ακουμπάς τα πόδια κάτω μετά από κάθε επανάληψη αλλά να τελειώνεις το σετ και μετά να ξεκουράζεσαι.

Δες επίσης: 8 Συμβουλές για να αποκτήσεις κοιλιακούς πιο γρήγορα

3. Ροκανίσματα επάνω σε μπάλα- Αποτελεσματικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς

κοιλιακοί μπάλα

Τα ροκανίσματα είναι μια κλασική άσκηση κοιλιακών που πάντα έχει αποτέλεσμα. Αν όμως θέλεις κάτι πιο έντονο και αποτελεσματικό μπορείς να δοκιμάσεις τα ροκανίσματα επάνω σε μια μπάλα γυμναστικής. Η ελαφριά αστάθεια που προκαλεί η μπάλα θα αναγκάσει το σώμα σου να σφίγγει περισσότερο. Επιπλέον, η μπάλα δεν καταπονεί τόσο την σπονδυλική στήλη. Είναι μια άσκηση που γυμνάζει ολόκληρη την περιοχή της κοιλιάς, με έμφαση στους άνω κοιλιακούς.

Δες επίσης: Πόσο λίπος πρέπει να χάσεις για να φανούν οι κοιλιακοί σου!

4. Bicycle ροκανίσματαbicycle crunches

Μια παραλλαγή των ροκανισμάτων που κάνει πολύ καλή δουλειά ειδικά για τους πλάγιους κοιλιακούς (αλλά όχι μόνο) είναι τα bicycle ροκανίσματα. Για να τα πετύχεις ξάπλωσε με τα πόδια σου λυγισμένα σε ορθή γωνία και με τα χέρια λυγισμένα στο κεφάλι. Ξεκίνα σηκώνοντας τον κορμό, στρέφοντας τον και κατευθύνοντας τον δεξί ώμο στο αριστερό γόνατο. Ταυτόχρονα, τέντωσε το δεξί σου πόδι. Έπειτα επανάλαβε την κίνηση στην άλλη πλευρά.

Related Posts