μία παρέα κάνει κάμψεις

5 Ασκήσεις Cardio αν βαριέσαι το τρέξιμο!

by theman

Αν νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που δεν του αρέσει το τρέξιμο ή ακόμα και το περπάτημα, κάνεις λάθος. Οι περισσότεροι από εμάς ακόμα και αν γνωρίζουμε για τα οφέλη που έχει το περπάτημα ή και το τρέξιμο, δεν μας πείθουν να το βάλουμε στην ρουτίνα μας. Λίγο το ότι δεν έχουμε πολύ αντοχή στο τρέξιμο και λίγο το ότι βαριόμαστε να κάνουμε κύκλους γύρω από ένα πάρκο, μας κρατάνε πίσω από το να το αγαπήσουμε.

Λύσεις όμως υπάρχουν. Ειδικά ασκήσεις hiit (high intensity interval training) είναι αυτές που μπορούν να το αντικαταστήσουν επάξια και κάνοντας μας να χάσουμε πολλές θερμίδες. Θα μάθεις λοιπόν 5 ασκήσεις cardio αν θέλεις να αντικαταστήσεις το τρέξιμο! Δες επίσης: 6 Μοναδικές και απλές ασκήσεις για να μένεις σε φόρμα!

5 Ασκήσεις που μπορούν να αντικαταστήσουν το τρέξιμο!

 

1) Σχοινάκι

εκγυμνασμένος άνδρας κάνει σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι μία τρομερή άσκηση αν θέλουμε να ιδρώσουμε αλλά ταυτόχρονα να χτίσουμε μύες. Γιατί αυτό; Τα άλματα που περιέχει γυμνάζουν όλο τον κορμό τις γάμπες και τους τετρακέφαλους μας. Επιπλέον, θα μας αυξήσει τόσο τον καρδιακό παλμό που το ένα λεπτό συνεχόμενο σχοινάκι θα μας φαντάζει Γολγοθάς. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι με μόλις 10 λεπτά σχοινάκι καίμε περίπου 300 θερμίδες ενώ σε 30 λεπτά τρέξιμο καίμε μόνο 270 θερμίδες. Η διαφορά αισθητή και στο σώμα μας. Τέλος, για να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη πρέπει να θυμόμαστε να κρατάμε σφιχτή την κοιλιά μας.

Δες επίσης: 6 Συνήθειες για να κάψεις περισσότερες θερμίδες!

2) Burpees

άνδρας εκτελεί άλματα

Ο φόβος και ο τρόμος των περισσότερων που ασχολούνται με την γυμναστική. Είτε σου αρέσει το crossfit είτε όχι αυτή είναι μία άσκηση που θα τεντώσει όλο το σώμα μας και θα αυξήσει τους παλμούς μας κατακόρυφα. Η άσκηση burpee περιλαμβάνει τρεις κινήσεις: μία κάμψη-push up, έπειτα από την θέση εκκίνησης εκτελούμε ένα κάθισμα και τέλος ένα άλμα με τα γόνατα όσο ψηλότερα μπορούμε.

Λίγες επαναλήψεις θα μας πείσουν για τα τρομερά οφέλη που μπορούμε να προσκομίσουμε. Αυτή η άσκηση θα γυμνάσει όλο το σώμα μας, από το στήθος μέχρι και τα πόδια μας. Αρκούν 5-8 επαναλήψεις και όσα σετ παραπάνω μπορούμε προκειμένου να χάσουμε βάρος και να μην αισθανόμαστε τύψεις που δεν πάμε για τρέξιμο!

Δες επίσης: Πως να χτίσεις σώμα με 10 λεπτά γυμναστικής και χωρίς βάρος!

3) Squats με άλματα

άνδρας εκτελεί καθίσματα

Αν βαριόμαστε να πάμε για τρέξιμο και να κάνουμε κύκλους γύρω από ένα πάρκο ή γήπεδο, μπορούμε να εκτελέσουμε έναν άλλον συνδυασμό ασκήσεων. Τα καθίσματα συνοδευόμενα με άλματα θα μας ιδρώσουν και θα αισθανθούμε το κάψιμο στα πόδια. Οι τετρακέφαλοι και οι γάμπες μας θα χρειάζονται οπωσδήποτε διάλειμμα μετά από αυτήν την άσκηση. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε στην τεχνική μας είναι να κρατάμε ψηλά το στήθος και να ανοίγουμε τα γόνατα μας προς τα έξω όταν εκτελούμε τα squats. Ένα είναι το σίγουρο: 15-20 καθίσματα με άλματα για 3-4 σετ μπορούν να γυμνάσουν το σώμα μας χωρίς να πάμε για τρέξιμο!

Δες επίσης: Οι καλύτερες ασκήσεις για πόδια χωρίς βάρη!

4) Mountain climbers

mountain climbers

Τα ροκανίσματα αναρρίχησης ή αλλιώς mountain climbers, είναι μία κλασσική άσκηση που θα αυξήσει τους παλμούς μας ενώ ταυτόχρονα θα γυμνάσει το κορμό και τους τετρακέφαλους μας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην λυγίζουμε την μέση γιατί ίσως προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Άνετα μπορεί να αντικαταστήσει το τρέξιμο αφού όχι μόνο γυμνάζουμε περισσότερο τον κορμό και τους κοιλιακούς μας αλλά αυξάνει και κατακόρυφα την ένταση της προπόνησης μας. Μπορείς να εκτελέσεις 3-4 σετ των 30-40 δευτερολέπτων και τότε θα δεις πόσο αποδοτική άσκηση είναι!

Δες επίσης: 15 λεπτά έντονο workout για εύκολη απώλεια λίπους!

5) Ολιγόλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής

μία παρέα κάνει κάμψεις

Ένας τρόπος για να αθληθούμε και να χάσουμε κιλά αν βαριόμαστε το τρέξιμο είναι να εκτελέσουμε ένα γρήγορο και έντονο πρόγραμμα γυμναστικής. Αυτό σίγουρα θα περιλαμβάνει ασκήσεις που θα μας ιδρώσουν και θα αυξήσουν τις καύσεις του οργανισμού μας. Τέτοιες είναι οι κάμψεις, τα καθίσματα ή και οι προβολές ενώ σίγουρα δεν θα λείπουν και ασκήσεις όπως η σανίδα! Ένα 5λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής θα μας δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να τρέχουμε 30 λεπτά συνεχόμενα. Δοκίμασε το και δεν θα χάσεις!

Related Posts