άντρας ανεβαίνει σκάλες κάψεις περισσότερες θερμίδες

6 Συνήθειες για να κάψεις περισσότερες θερμίδες!

by tzinav

Όταν ακούμε καύση θερμίδων απευθείας το μυαλό μας πηγαίνει στην έντονη άθληση. Είχες σκεφτεί όμως ότι υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να ενσωματώσεις μέσα στη μέρα σου και να κάψεις περισσότερες θερμίδες; Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο έντονα και κουραστικά όσο η καθαρή γυμναστική και είναι ίσως και ευχάριστα.

Με άλλα λόγια, το να κάνεις περισσότερες καύσεις δε χρειάζεται να είναι ούτε κουραστικό ούτε αγγαρεία. Ανακάλυψε 6 συνήθειες για να κάψεις περισσότερες θερμίδες μέσα στη μέρα σου!

6 Απλοί και καθημερινοί τρόποι να καις πιο πολλές θερμίδες!

 

1. Πάρκαρε πιο μακριά

άντρας περπατάει χαρτοφύλακα

Το να πηγαίνεις παντού με το αυτοκίνητο σε οδηγεί σιγά σιγά σε ένα πιο καθιστικό τρόπο ζωής. Μπορείς όμως να βελτιώσεις κάτι τέτοιο με μια απλή κίνηση: με το να παρκάρεις πιο μακριά απ’ ότι συνήθως. Φρόντισε λοιπόν να αφήνεις το αυτοκίνητο σου σε απόσταση περίπου 5 λεπτών με τα πόδια από τον προορισμό σου. Έτσι, αφενός θα εξασφαλίσεις λίγο περισσότερο περπάτημα άρα και περισσότερες καύσεις αφετέρου όμως δε θα καταπιεστείς ιδιαίτερα. Εδώ που τα λέμε 5 λεπτά δεν είναι κάτι δύσκολο!

Δες επίσης: 4 Τρόποι να χάσεις περισσότερες θερμίδες ενώ κοιμάσαι!

2. Πες όχι στο ασανσέρ για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

άντρας ανεβαίνει σκάλες κάψεις περισσότερες θερμίδες

Το να παίρνεις το ασανσέρ για 1-2 ορόφους είναι ανούσιο! Μπορείς πολύ απλά να ανέβεις τις σκάλες και να γλιτώσεις χρόνο αλλά και να βελτιώσεις τη φόρμα σου. Μπορεί στην αρχή αν δεν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση ακόμα και οι 2 όροφοι να σου φαίνονται δύσκολοι αλλά θα δεις μέσα σε λίγες μέρες ότι ο οργανισμός σου θα συνηθίσει!

Δες επίσης: 3 Μύθοι για τον μεταβολισμό σου!

3. Άλλαξε την καρέκλα με μια μπάλα pilates

άντρας κάθεται σε μπάλα δουλεύει

Αν δουλεύεις από το σπίτι τότε μια απλή αλλά και ευχάριστη συνήθεια που μπορείς να αποκτήσεις είναι να αλλάξεις την καρέκλα σου με μια μπάλα pilates. Αυτό που θα σου προσφέρει το να κάθεσαι ώρες σε μια τέτοια μπάλα είναι εκγύμναση του κορμού. Κι αυτό γιατί λόγω της ανισορροπίας που προκαλεί δυναμώνει τον κορμό και βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

4. Πήγαινε για ψώνια σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ

άντρας ψωνίζει σούπερ μάρκετ

Αν έχεις κοντά στο σπίτι σου ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ τότε προτίμησε το αν θέλεις να αυξήσεις τις καύσεις σου. Κι αυτό γιατί όταν είσαι σε ένα μεγάλο μαγαζί κάνεις αρκετά βήματα χωρίς καν να το καταλάβεις. Έτσι, και ο χρόνος περνάει ευχάριστα και έχεις περισσότερες επιλογές και γυμνάζεσαι!

Δες επίσης: 10 Οφέλη που σου προσφέρει το περπάτημα!

5. Απάντησε στις κλήσεις σου περπατώντας

άντρας μιλάει κινητό περπατάει

Αν κι εσύ μιλάς πολλή ώρα στο τηλέφωνο καθημερινά τότε μπορείς να περάσεις ακόμα πιο παραγωγικά αυτή την ώρα αν κινείσαι κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος. Για παράδειγμα, όταν μιλάς με κάποιο φίλο σου μια καλή ιδέα είναι να περπατάς χαλαρά στο σπίτι σου. Έτσι, θα σηκωθείς από τον καναπέ και θα γίνεις πιο δραστήριος χωρίς καν να το καταλάβεις!

Δες επίσης: 4 Βασικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος!

6. Γέλα περισσότερο

άντρας γελάει δυνατά κάψεις περισσότερες θερμίδες

Το γέλιο είναι σημαντικό για μια γενικότερη καλή ψυχική υγεία. Εξάλλου, λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Μάλιστα, με το ενεργό γέλιο καις και περισσότερες θερμίδες! Μπορεί η διαφορά αυτή να μην είναι τεράστια αλλά λαμβάνοντας υπόψιν ότι το να γελάς συχνά βελτιώνει συνολικά την υγεία ένταξε στην καθημερινότητα σου πράγματα που σε κάνουν να γελάς!

Related Posts