κούρεμα σχήμα προσώπου

Ποιο είναι το σωστό κούρεμα για το σχήμα προσώπου σου!

by tzinav

Μπορεί να περιποιείσαι συστηματικά τα μαλλιά σου, να πηγαίνεις στον καλύτερο κομμωτή, να έχεις το πιο πετυχημένο κούρεμα αλλά το αποτέλεσμα να μη δείχνει σωστό επάνω σου. Αυτό πιθανό να συμβαίνει επειδή το κούρεμα που επιλέγεις δεν ταιριάζει στο σχήμα προσώπου σου.

Με άλλα λόγια, το σχήμα προσώπου σου πρέπει να είναι καταλυτικό για το κούρεμα που θα διαλέξεις. Αν δε μπορείς να καταλάβεις εύκολα τι σχήμα έχεις τότε πρέπει να μετρήσεις με το μέτρο.  Παρακάτω λοιπόν θα βρεις ποιο είναι το σωστό κούρεμα για το σχήμα προσώπου σου!

Το κατάλληλο κούρεμα για το σχήμα προσώπου σου!

 

Το κατάλληλο κούρεμα για στρογγυλό πρόσωπο

καστανά μαλλιά μακριά μαλλιά στην κορυφή κούρεμα σχήμα προσώπου

Το στρογγυλό πρόσωπο είναι αυτό στο οποίο το πλάτος είναι σχεδόν ίσο με το μήκος του. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γωνίες, επομένως το σωστό κούρεμα είναι αυτό που θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχουν! Ένα κούρεμα λοιπόν με κοντά τα πλαϊνά και πιο μακριά την κορυφή είναι το κατάλληλο γιατί θα δώσει ύψος στο κεφάλι.

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα ανδρικά κουρέματα για το 2020

Κουρέματα για οβάλ πρόσωπο

κούρεμα κοντά πλαϊνά μακριά επάνω

Τα οβάλ πρόσωπο είναι ένα από τα πιο συμμετρικά. Αυτό σημαίνει ότι πολλά κουρέματα του ταιριάζουν. Quiff κουρέματα, πομπαντούρ και σβησίματα ταιριάζουν τέλεια στο οβάλ πρόσωπο σου. Το μόνο που θα πρέπει να αποφύγεις είναι κουρέματα που ρίχνουν τα μαλλιά μπροστά στο πρόσωπο γιατί θα το κάνουν να μοιάζει με στρογγυλό.

Δες επισης: 9 Ιδεές για Ανδρικά Fade Κουρέματα 2020

Το σωστό κούρεμα για τετράγωνο πρόσωπο

άντρας ξανθά μαλλιά ανέμελα

Αν είσαι προικισμένος με ένα τετράγωνο πρόσωπο τότε είσαι τυχερός! Πράγματι, τα τετράγωνα πρόσωπα, δηλαδή αυτά που το μέτωπο και τα ζυγωματικά έχουν ίδιο μήκος και το πιγούνι είναι ελαφρώς μυτερό, θεωρούνται τα πιο αρρενωπά. Έτσι, σου ταιριάζουν τα πάντα, από crew cut κουρέματα μέχρι πιο μακριά μαλλιά. Αν μάλιστα αφήσεις και ελαφριά μούσια θα κάνεις το αποτέλεσμα ακόμα πιο γοητευτικό.

Δες επίσης: 5 Μυστικά για να πετύχεις μόνος ένα κοντό ανδρικό κούρεμα!

Κούρεμα για ορθογώνιο πρόσωπο

άντρας κοντό καφέ μαλλι κούρεμα σχήμα προσώπου

Το ορθογώνιο πρόσωπο είναι το πιο μακρύ σχήμα προσώπου. Επομένως, αν το πρόσωπο σου είναι ορθογώνιο αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μη δώσεις και άλλο μάκρος. Τα buzz cut και crew cut κουρέματα λοιπόν αποτελούν μια καλή επιλογή. Επίσης, θα ήταν καλό να μην έχεις μακριά μούσια γιατί έτσι θα μακρύνεις περισσότερο το πρόσωπο.

Κουρέματα για πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

french crop κούρεμα ξυρισμένα πλαϊνά

Σε ένα πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού τα ζυγωματικά είναι το πιο πλατύ σημείο, με το πιγούνι και τ μέτωπο να είναι πιο στενά. Για το λόγο αυτό πρέπει να δώσεις όγκο στο επάνω μέρος ώστε να εξισορροπήσεις τα ζυγωματικά. Μια καλή επιλογή λοιπόν είναι η φράντζα ή τα μαλλιά χτενισμένα προς το πλάι ή αν θέλεις κάτι πιο μοντέρνο ένα French crop.

Δες επίσης: Τα καλύτερα κουρέματα για άνδρες με αραιά μαλλιά!

Κουρέματα για πρόσωπο-καρδιά

άντρας μεσαία μαλλιά φράντζα μέτωπο

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ξεχωρίζει για το πλατύ μέτωπο και το στενό σαγόνι. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να αποφύγεις είναι τα έντονα σβησίματα και τις πολύ μακριές κορυφές.  Αυτό που θα έδινε αρμονία στο πρόσωπο είναι τα μεσαίου μήκους μαλλιά και αυτά που πέφτουν στο μέτωπο με αποτέλεσμα να κρύβουν ελαφρώς το πλάτος του.

Related Posts