προπόνηση ενυδάτωση

5 Tips γυμναστικής που προτείνει ένας ειδικός!

by theman

Πολλοί άνθρωποι έχουν επιλέξει να βάλουν την γυμναστική στη ζωή τους. Γυμναστική στο σπίτι, γυμναστήριο, τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο. Πώς ξέρεις όμως ότι η γυμναστική που κάνεις είναι σωστή και αποτελεσματική; Μερικές φορές χρειάζεσαι μια χρήσιμη γνώμη από κάποιον επαγγελματία. Μερικά tips γυμναστικής από έναν ειδικό είναι η καλύτερη λύση στο να βελτιώσεις την απόδοση σου στις προπονήσεις.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μερικά σωστά tips γυμναστικής για να τελειοποιήσεις τις προπονήσεις σου. Δες τι προτείνουν οι ειδικοί και γυμνάσου σωστά αλλά και αποτελεσματικά!

Tips γυμναστικής για σωστή προπόνηση!

 

1) Μείνε ενυδατωμένος

προπόνηση ενυδάτωση

Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του σώματος. Ως γνωστόν, το σώμα αποτελείται από πάνω από 60% νερό. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό και φυσικά είναι αναγκαίο. Όταν γυμνάζεσαι, χάνεις κάποιο ποσοστό υγρών από το σώμα. Όταν χάνεις υγρά, η γυμναστική γίνεται πιο δύσκολη και και μειώνεται η δυνατότητα του σώματος να επανέλθει γρήγορα μετά την προπόνηση. Είναι λοιπόν, αρκετά σημαντικό να μένεις ενυδατωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της γυμναστικής. Η σωστή και πλήρης ενυδάτωση θα σου επιτρέψει να έχεις αρκετή ενέργεια για μια ολοκληρωμένη προπόνηση, να έχεις μεγαλύτερη ευκινησία, ευκολότερη ανάκαμψη και καλύτερη πίεση του αίματος.

Δες επίσης : 5 Σοβαρά λάθη που κάνεις όταν γυμνάζεσαι!

2) Κάνε προθέρμανση

διατασεις

Είτε κάνεις βάρη, είτε τρέξιμο η προθέρμανση παίζει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της προπόνησης. Μερικά λεπτά πριν την έναρξη της κανονικής άσκησης, δώσε χρόνο στο σώμα σου να προετοιμαστεί. Εάν πρόκειται για βάρη, κάνε λίγη αερόβια γυμναστική για να ζεσταθούν οι μυς σου. Εάν πρόκειται για τρέξιμο, μερικές διατάσεις είναι πολύ καλή επιλογή. Άλλωστε, η προθέρμανση θα σε βοηθήσει στο να μην πιαστείς μετά το πέρας της προπόνησης αλλά και να έχεις καλύτερη απόδοση.

Δες επίσης :  Τα 6 λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική!

3) Χρησιμοποίησε activity trackers

καταγραφη ασκησης

Τα activity trackers ή αλλιώς συσκευές καταγραφής άσκησης είναι μια πολύ χρήσιμη επένδυση. Κατά κύριο λόγο είναι βραχιόλια που μετράνε τους καρδιακούς παλμούς, τα βήματα, υπολογίζουν πόσες θερμίδες έχεις κάψει. Φυσικά, δεν είναι ακριβή στοιχεία αλλά είναι μια καλή προσέγγιση της πραγματικότητας. Με αυτές τις συσκευές μπορείς να βλέπεις στο περίπου την απόδοση σου και να ξέρεις που φτάνουν τα όρια σου.

Δες επίσης : Τα 5 καλύτερα wearable της αγοράς!

4) Μην ξεχνάς τη διατροφή σου

υγιεινή διατροφη

Δε θα μπορούσε να λείπει διατροφή από τα tips γυμναστικής. Μπορεί να αναρωτιέσαι πως συνδέεται η γυμναστική με τη διατροφή. Η διατροφή είναι το καύσιμο του σώματος και ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την απόδοση σου στο γυμναστήριο. Με τη σωστή διατροφή πριν και μετά την προπόνηση μπορείς να πετύχεις μέγιστα αποτελέσματα και απόδοση. Επίλεξε υδατάνθρακες για πριν την προπόνηση ώστε να έχεις αρκετά “καύσιμα” και πρωτεΐνη μετά την προπόνηση. Επιπλέον, λίγη καφεΐνη θα σου δώσει αρκετή ενίσχυση και ενέργεια για να αφιερώσεις στην γυμναστική σου.

Δες εδώ : 3 Τρόποι να αυξήσετε την ένταση της προπόνησης σας!

5) Βάλε το μασάζ στο πρόγραμμα σου

μασαζ

Το μασάζ μπορεί να ακούγεται σαν κάποιο είδος πολυτέλειας ή ξεκούρασης αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή αποθεραπεία. Με το μασάζ θα πετύχεις χαλάρωση των μυών σε βάθος, καλύτερη ροή του αίματος και δραστική μείωση των φλεγμονών που δημιουργούνται κατά την προπόνηση. Επιπλέον, οι συχνές συνεδρίες μασάζ μπορούν να σε τονώσουν αρκετά σωματικά και να σου ανεβάσουν την ψυχολογία. Μακροπρόθεσμα, θα μειωθούν οι πόνοι, τα πιασίματα και η αποθεραπεία θα είναι παιχνιδάκι για το σώμα σου.

Δες εδώ : 7 Είδη ξεκούρασης που χρειάζεσαι!

Η γυμναστική δε θέλει κόπο αλλά τρόπο. Τα παραπάνω tips γυμναστικής έχουν δοθεί από ειδικό στον τομέα της γυμναστικής και υπόσχονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δες πως να αλλάξεις την προπόνηση σου προς το καλύτερο με αυτά τα έξυπνα και χρήσιμα tips γυμναστικής. Με τη σωστή καθοδήγηση θα μπορέσεις να πετύχεις ευκολότερα τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Related Posts