διαλειμματα στη γυμναστικη ανδρας

Τα 6 λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική!

by theman

Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική και πρέπει να τα αλλάξουν για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που ζητάνε. Παρακάτω θα σου δείξω ποια είναι τα σημαντικότερα, ώστε να μην τα επαναλάβεις την επόμενη φορά που θα γυμναστείς και να μπορέσεις σιγά σιγά να λειτουργείς με το σωστό τρόπο.

Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα, δες τα συνηθέστερα λάθη και πως θα τα διορθώσεις για να μπορείς να απολαμβάνεις στο έπακρο τα οφέλη της άθλησης στο νου και το σώμα σου.

Τα 6 συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική!

 

1. Δεν τρέφονται σωστά  – λάθη που κάνουν οι άνδρες στη διατροφή

διατροφη ανδρα γυμναστικη

Αν τρέφεσαι λιγότερο από όσο πρέπει, τότε η κόπωση θα επέλθει πολύ γρηγορότερα από πριν, ενώ ο οργανισμός σου θα εξαντληθεί και δεν θα μπορείς να συγκεντρώνεσαι σε ότι κάνεις.

Η μεγαλύτερη από το κανονικό πρόσληψη τροφής και θερμίδων δεν θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου, αν αυτός είναι το αδυνάτισμα.

Αν θέλεις να πάρεις όγκο, τότε πρέπει να επιλέξεις τι σωστές τροφές όπως πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

Μπορείς να δεις εδώ 4 Νόστιμες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη!

2. Δεν κάνουν προθέρμανση – λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική

ανδρας κανει διατασεις

Η προθέρμανση είναι η σωστή προετοιμασία για τους μύες σου, έτσι ώστε να τους προφυλάξεις από πιασίματα και κακή μεταχείρισή τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος σου.

Λίγες διατάσεις, λίγο τρέξιμο στον διάδρομο ή το ποδήλατο είναι ιδανικές επιλογές για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στο σώμα σου και να αυξήσεις την ελαστικότητα των μυών για να μπορούν να δεχτούν μεγαλύτερη πίεση.

Μπορείς να δεις εδώ 7 χειρότερα λάθη που κάνεις πριν το workout σου!

3. Δεν εναλλάσσουν την αερόβια με την αναερόβια άσκηση

ανδρας διαδρομος γυμναστικης

Η ιδανική γυμναστική περιλαμβάνει αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις, καθώς η κάθε μία γυμνάζει διαφορετικά μέρη του σώματος και προσφέρει διαφορετικά οφέλη στο σώμα.

Για καύση λίπους επιλέγουμε την αερόβια γυμναστική, ενώ για αύξηση μυικού ιστού και ενδυνάμωση μυών η αναερόβια άσκηση είναι η ιδανική.

Μπορείς να δεις ακόμα Οι 5 καλύτερες ασκήσεις που καίνε πολλές θερμίδες!

4. Μεγάλες ή πολύ μικρές παύσεις – λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική

διαλειμματα στη γυμναστικη ανδρας

Πρέπει να κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις, οι οποίες δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλες, άνω των 3-4 λεπτών αλλά ούτε και πολύ μικρές κάτω του μισού λεπτού.

Το ιδανικό είναι γύρω στο 1 λεπτό ώστε να δώσεις τον χρόνο στο σώμα σου να ξεκουραστεί και στον οργανισμό σου να οξυγονωθεί επαρκώς.

Τα διαλείμματα στην γυμναστική επίσης θεωρούνται ότι μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Μπορείς να δεις εδώ Οι 7 Ιδανικές τροφές για να αυξήσεις τη μυϊκή μάζα!

5. Διάρκεια προγράμματος – λάθη που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική

ανδρας σηκωνει βαρη

Κάθε πρόγραμμα πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του εν λόγω ατόμου. Άλλο πρόγραμμα επιλέγει ένας αρχάριος, άλλο ένας που ασχολείται χρόνια με την άθληση και άλλο ένας Ολυμπιονίκης.

Ιδανικά, πρέπει να συμβουλευτείς ένας επαγγελματία του χώρου που θα σου πει με τι να ξεκινήσεις και πόσο χρόνο πρέπει να διαθέσεις στην αερόβια και στην αναερόβια γυμναστική.

Μπορείς να δεις επίσης 4 Λάθη που κάνεις και δεν αποκτάς περισσότερο όγκο!

6. Επιλογή κιλών που σηκώνεις – λάθος που κάνουν οι άνδρες στη γυμναστική

ανδρας κανει οργανα

Μην επιλέγεις να σηκώσεις πολλά περισσότερα βάρη από όσα αντέχεις, καθώς έτσι θα τραυματίσεις τους μύες σου και δεν θα μπορέσεις να φτάσεις τους στόχους σου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπορείς να δεις εδώ 3 Τρόποι να αυξήσετε την ένταση της προπόνησης σας!

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες στη γυμναστική και να επιλέγεις το σωστό τρόπο  για να αθλείσαι.

Related Posts