ζευγάρι μαλώνει

Είναι καλή ιδέα η επανασύνδεση με την πρώην;

by Effie M.

Είναι γεγονός πως οι περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις κάποια στιγμή τελειώνουν. Είτε πρόκειται για φιλικές, είτε για ερωτικές, πολλές φορές πρέπει απλά να δεχτούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε, και ότι κάποιοι άνθρωποι ανήκουν πια στο παρελθόν. Όμως σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί και να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους. Μπορεί να ξεκινήσεις πάλι να κάνεις παρέα με έναν παλιό φίλο ή να θελήσεις την επανασύνδεση με την πρώην σου!

Το να θέλεις να ξαναβάλεις την πρώην κοπέλα σου στη ζωή σου δεν είναι απαραιτήτως κακό. Μπορεί η περίοδος που διανύατε όταν καταλήξατε σε χωρισμό να μην ήταν ιδανική για τη σχέση σας. Τα δεδομένα και οι καταστάσεις αλλάζουν και οι άνθρωποι ωριμάζουν. Όμως πριν κινηθείς για μία επανασύνδεση με την πρώην, πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα! Διάβασε τα παρακάτω που ίσως σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είναι καλή ιδέα η επανασύνδεση με την πρώην.

Τι να κάνεις αν θέλεις να γυρίσεις στην παλιά σου σχέση!

Πως ήταν η σχέση σας

ζευγάρι αγκαλιά σε καναπέ επανασύνδεση με πρώηνΓια να αποφασίσεις αν αξίζει να γυρίσεις πίσω στην πρώην σου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς καλά, είναι το πως ήταν η σχέση σας. Είναι θετικό σημάδι αν μιλάμε για μία σχέση που κυλούσε ομαλά, χωρίς πολλούς καβγάδες και με εμπιστοσύνη, που περνούσατε όμορφα οι δύο σας. Ακόμα, παίζει μεγάλο ρόλο για να κινηθείς προς μία κατεύθυνση επανασύνδεσης με την πρώην σου, το πόσο δεμένοι ήσασταν και το πόσο άνετα νιώθατε μεταξύ σας! Αν πρόκειται για μία σχέση που ήταν τοξική, θα σου πρότεινα να αφήσεις τους συναισθηματισμούς και να προχωρήσεις.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να χτίσεις εμπιστοσύνη στη σχέση

Ο λόγος που χωρίσατε – επανασύνδεση με την πρώην

ζευγάρι μαλώνει

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να βγάλουμε έξω από τη ζωή μας άτομα που αγαπάμε, επειδή πλέον έχουμε διαφορετική καθημερινότητα ή αλλάζουν τα δεδομένα. Μπορεί να τελείωσε η σχέση σας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή λόγω ασάφειας για το μέλλον. Αν τα δεδομένα αυτά είναι διαφορετικά τότε αξίζει να προσπαθήσεις για μία επανασύνδεση με την πρώην σου. Από την άλλη πλευρά, αν χωρίσατε εξαιτίας κάποιου καυγά ή απιστίας, θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς, γιατί μπορεί να ξαναβρεθείς στην ίδια θέση. Τέλος, αν η σχέση τελείωσε επειδή δε νιώθατε έντονα συναισθήματα όπως στην αρχή, αλλά υπάρχει αγάπη, τότε πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου πριν πάρεις μία απόφαση.

Δες επίσης: Πώς να ξεπεράσεις έναν άσχημο χωρισμό

Η επικοινωνία σας ως χωρισμένοι

άντρας στο κινητό σε καναπέ

Σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσεις αν αξίζει η επανασύνδεση με την πρώην, είναι η επικοινωνία μεταξύ σας μετά τη λήξη της σχέσης. Αν νοιάζεσαι για την πρώην σου, και αυτή το ίδιο για σένα και αν τύχει και μιλήσετε στο δείξει, είναι θετικό σημάδι. Ίσως, σε θέλει ακόμα πίσω! Αν όμως σε έχει διαγράψει εντελώς από τη ζωή της, μην κάνεις κάποια προσπάθεια γιατί πολύ πιθανόν να έχει προχωρήσει στη ζωή της!

Δες επίσης: Τι να αποφύγεις αν θέλεις πίσω την πρώην σου!

Τα σημερινά δεδομένα – επανασύνδεση με την πρώην

ζευγάρι κάθεται στο πάτωμα

Μπορεί να χωρίσατε γιατί ήσασταν μικροί και δεν ήσασταν έτοιμοι, ή λόγω απόστασης. Ακόμα, μπορεί την τελευταία περίοδο της σχέσης σας η ψυχολογική κατάστασή σου ή η δική της, να μην ήταν η καλύτερη. Τέλος, μπορεί να θέλατε διαφορετικά πράγματα στη ζωή σας και να μην ήσασταν διατεθειμένοι να κάνετε κάποια υποχώρηση. Αν όλα αυτά έχουν αλλάξει και ακόμα θέλεις να είσαι με αυτό το άτομο, τότε προσπάθησε το! Δεν έχεις να χάσεις κάτι!

Δες επίσης: 5 Μικροπράγματα που οι γυναίκες λατρεύουν!

Τα πλάνα σας για το μέλλον

ζευγάρι αγκαλιά σε παραλία επανασύνδεση με πρώην

Τέλος, το πιο σημαντικό που πρέπει να ελέγξεις είναι το τι θέλετε ο ένας από τον άλλον. Αν ένας από τους δύο θέλει κάτι πιο σοβαρό και ο άλλος όχι, ή πρόκειται να αλλάξεις πόλη σύντομα, τότε πολύ πιθανό να γυρίσετε πίσω στα ίδια. Αν όμως πλέον ζητάτε τα ίδια πράγματα, τότε δώσε μια ευκαιρία στην επανασύνδεση με την πρώην σου!

Related Posts