άντρας κάνει trx fitness tips

5 Fitness tips που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει!

by tzinav

Μπορεί να γυμνάζεσαι επί χρόνια και να νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα σχετικά με το σωστό τρόπο άθλησης. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας! Είναι πιθανό, όσο πολύ κι αν γυμνάζεσαι, να αγνοείς μερικά fitness tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να πας την προπόνηση σου στο επόμενο επίπεδο και να βελτιώσεις αισθητά το σώμα σου.

Πράγματι, υπάρχουν μερικοί άτυποι κανόνες που αξίζει όχι μόνο να μάθεις αλλά να εφαρμόσεις από την επόμενη κιόλας προπόνηση σου. Ανακάλυψε λοιπόν 5 fitness tips που κάθε άντρας πρέπει να ξέρει!

5 Συμβουλές που πρέπει να ακολουθείς όταν γυμνάζεσαι!

 

1. Δούλεψε την ελαστικότητα σου

άντρας κάνει διατάσεις χέρια

Συχνά οι άντρες σνομπάρουν τις διατάσεις και τη γυμναστική που βασίζεται στο stretching. Το αντρικό σώμα όμως χρειάζεται τέτοιου είδους ασκήσεις μια και είναι πιο δύσκαμπτο από το γυναικείο εκ του φυσικού του. Το να τεντώνεις λοιπόν τους μυς σου συχνά είναι πολύ σημαντικό γιατί προλαμβάνεις το πιάσιμο και τους τραυματισμούς που μπορεί να σε κρατήσουν μακριά από το γυμναστήριο για καιρό. Ακόμα, με τον τρόπο αυτό βοηθάς τους μυς σου να χαλαρώσουν ώστε να είναι έτοιμοι μέχρι την επόμενη φορά.

Δες επίσης: 4 Ενδείξεις ότι καις μυς αντί για λίπος!

2. Πειραματίσου με τα είδη γυμναστικής

άντρας κάνει trx

Μπορεί να θεωρείς ότι τα βάρη αρκούν για να φτιάξεις το τέλειο σώμα αλλά δεν είναι έτσι. Το να δοκιμάζεις διαφορετικά είδη γυμναστικής σημαίνει ότι γυμνάζεις και διαφορετικά σημεία του σώματος σου. Έτσι, αποκτάς μια πιο ομοιόμορφη εικόνα και ενισχύεις διαφορετικά κομμάτια, όπως η μυϊκή μάζα, η ελαστικότητα και η ισορροπία.

Δες επίσης: 5 Tips για να ξεφορτωθείς τα παχάκια γύρω από τη μέση!

3. Ξεκουράσου

άντρας χαλαρώνει καναπέ

Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις με τη συχνότητα που πηγαίνεις στο γυμναστήριο για να δεις αποτελέσματα. Το να γυμνάζεσαι περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι και υπερβολή. Εξάλλου, πρέπει να αφήνεις χρόνο μεταξύ των προπονήσεων σου ώστε το σώμα σου να αναρρώνει και να μπορεί να αποδώσει τις επόμενες φορές. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου τόσο που να φτάσει σε βαθμό burn-out ή μπορεί απλά να βαρεθείς και να χάσεις κάθε σου κίνητρο για άσκηση.

Δες επίσης: Γίνε πιο δυνατός μέσα από τις προπονήσεις σου!

4. Μη βιάζεσαι κατά την προπόνηση

άντρας σηκώνει βάρη fitness tips

Πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ταχύτητα όσο η ποιότητα στην άσκηση. Το να βιάζεσαι λοιπόν για να κάνεις όσο περισσότερες ασκήσεις ή επαναλήψεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τραυματισμό. Πάρε λοιπόν το χρόνο σου και βεβαιώσου ότι εφαρμόζεις σωστά το ασκησιολόγιο αν θέλεις μια αποτελεσματική προπόνηση χωρίς να σου προξενήσει προβλήματα.

Δες επίσης: Τι πρέπει να κάνεις για να διατηρήσεις τους κοιλιακούς σου!

5. Φάε σωστά πριν και μετά την άθληση

γυμνασμένος άντρας τρώει μπάρα

Το τι θα φας πριν και μετά το γυμναστήριο είναι σημαντικό για να κάψεις λίπος και να χτίσεις μυς. Πριν την άσκηση λοιπόν χρειάζεσαι ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες και φτωχό σε λίπος ώστε να σου δώσει ενέργεια και να αποδόσεις το μέγιστο. Μια μπάρα δημητριακών, ένα τοστ με τυρί light ή λίγες φρυγανιές είναι καλή επιλογή. Αντίστοιχα, μετά την άσκηση χρειάζεσαι ένα γεύμα με βάση τις πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες. Φυσικά, η ενυδάτωση μετά την άσκηση είναι επίσης απαραίτητη.

Related Posts