άντρας ξαπλωμένος κρεβάτι ρολόι

5 Λόγοι που αισθάνεσαι διαρκώς κουρασμένος!

by tzinav

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποιες μέρες να νιώθουμε ότι δεν έχουμε πολλή ενέργεια επειδή δεν έχουμε φάει ή κοιμηθεί πολύ. Αν όμως αισθάνεσαι ότι είσαι διαρκώς κουρασμένος  και δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας σου τότε μπορεί οι λόγοι να είναι πολύ απλοί και να μπορείς πολύ εύκολα να κερδίσεις τη χαμένη σου ενέργεια.

Αν λοιπόν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια πρέπει να δεις τι σε κάνει να «πέφτεις». Ανακάλυψε λοιπόν ποιοι είναι οι 5 λόγοι που αισθάνεσαι διαρκώς κουρασμένος!

5 Αιτίες που νιώθεις μονίμως κουρασμένος!

 

1. Καταναλώνεις πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες

burger κέτσαπ πατάτες ντόνατ

Οι υδατάνθρακες είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας που ο οργανισμός σου χρησιμοποιεί ως καύσιμο για τις διάφορες λειτουργίες του. Όταν όμως καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως ζάχαρη και το λευκό ψωμί, δίνεις άμεσα ενέργεια στον οργανισμό σου η οποία όμως πέφτει εξίσου γρήγορα. Αυτή η απότομη αύξηση και πτώση ενέργειας είναι που θα σε αφήσει στο τέλος πιο κουρασμένο.

Δες επίσης: 5 Τροφές που οι άντρες πρέπει να καταναλώνουν πιο συχνά!

2. Δεν κοιμάσαι αρκετά ή κοιμάσαι λάθος ώρες

άντρας ξαπλωμένος κρεβάτι ρολόι

Το ότι δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες το βράδυ είναι η προφανής αιτία που αισθάνεσαι κουρασμένος. Αυτό όμως που έχει σημασία εκτός από τις ώρες είναι και η ποιότητα του ύπνου. Έτσι, ο ύπνος σου πρέπει να είναι χωρίς διακοπές ώστε να ξεκουράζεσαι περισσότερο. Επιπλέον, μεγάλη σημασία έχει και το ποιες ώρες της ημέρας κοιμάσαι. Το να κοιμάσαι τη μέρα αντί για τη νύχτα διαταράσσει τον κιρκαδικό ρυθμό του οργανισμού και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια κούραση.

Δες επίσης: 5 Υγιεινά γεύματα με υψηλό δείκτη κορεσμού!

3. Δεν τρως αρκετές πρωτεΐνες

άντρας κρατάει δίσκο πρωτεϊνούχα τρόφιμα

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη σε κάθε διατροφή. Μάλιστα, οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε καθαρή πρωτεΐνη σου προσφέρουν περισσότερη ενέργεια. Αν λοιπόν τελευταία αισθάνεσαι πεσμένος πρέπει να σκεφτείς αν τρως επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης για το σώμα σου. Αν όχι, βάλε άμεσα το κοτόπουλο, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά στη διατροφή σου.

Δες επίσης: 5 Βασικά λάθη στη κατανάλωση πρωτεΐνης!

4. Δεν πίνεις αρκετό νερό

άντρας πίνει νερό

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για να διατηρείς τα επίπεδα ενέργειας σου και να είσαι λειτουργικός καθημερινά. Ο οργανισμός αφυδατώνεται όταν δεν πίνεις αρκετό νερό για να αναπληρώσεις το νερό που χάνεται για τις διάφορες λειτουργίες του. Εκτός από το αίσθημα κόπωσης, άλλα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι η ζαλάδα, η ναυτία και οι πονοκέφαλοι. Όλα αυτά μπορεί να περάσουν πίνοντας 2 λίτρα νερό τη μέρα ή ακόμα περισσότερο αν αθλείσαι έντονα.

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να γίνεις πιο ήρεμος!

5. Έχεις πολύ στρες

άντρας διαλογίζεται βουνό αισθάνεσαι κουρασμένος

Το άγχος, μέχρι ένα βαθμό, είναι φυσιολογικό και δε λείπει από καμιά ζωή. Ωστόσο, το χρόνιο και έντονο στρες είναι κάτι που μπορεί πραγματικά να σου τρώει όλη σου την ενέργεια, με αποτέλεσμα να νιώθεις κουρασμένος ακόμα και αν η μέρα σου δεν είναι ιδιαίτερα κουραστική σωματικά. Αν και το να αποφύγεις στρεσογόνες καταστάσεις δεν είναι εύκολο, αυτό που μπορείς να δουλέψεις είναι η αντίδραση σου σε αυτές. Στο κομμάτι αυτό θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν τεχνικές όπως ο διαλογισμός και η yoga. Ακόμα, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Related Posts