άνδρας γυμνασμένος χέρια

5 Tips που αυξάνουν τη μυϊκή μάζα στους λεπτοκαμωμένους

by Kostas S.

Το να αποκτήσεις τη μυϊκή μάζα που θες είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αν έχεις τη γενετική τάση να είσαι λεπτοκαμωμένος και να δυσκολεύεσαι να πάρεις κιλά. Ευτυχώς, υπάρχουν συμβουλές και βήματα που αν τα ακολουθήσεις, η μυϊκή σου μάζα θα αυξηθεί ευκολότερα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Πάμε λοιπόν να δούμε 6 Tips που αυξάνουν τη μυϊκή μάζα στους λεπτοκαμωμένους.

6 Συμβουλές για αύξηση μυϊκής μάζας αν δεν παίρνεις εύκολα κιλά

 

1. Αύξησε τις υγιείς θερμίδες

υγιείς θερμίδες λιπαρά

Για να μπορέσεις να χτίσεις μάζα πρέπει να πάρεις κιλά. Ωστόσο, πρέπει να προσέξεις να πάρεις κιλά που μπορούν με τη σωστή γυμναστική να γίνουν μυς. Φαγητά όπως το ταχίνι, τα αυγά, το αβοκάντο και οι σαρδέλες έχουν αυτά τα υγιεί λιπαρά και θερμίδες που μπορούν να γίνουν μυϊκή μάζα.

Δες επίσης: 4 Αποτελεσματικές ασκήσεις για τους δικέφαλους!

2. Να καταναλώνεις υδατάνθρακες μετά τη γυμναστική

άνδρας φρούτα γυμναστική

Ένα κόλπο που θα σε βοηθήσει να χτίσεις μυική μάζα είναι να τρως υδατάνθρακες μετά τη γυμναστική. Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης σου και κάνουν το σώμα σου να δυσκολεύεται να διασπάσει την πρωτεΐνη. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σου θα εκμεταλλευτεί μεγαλύτερο μέρος των πρωτεϊνών, μετατρέποντας τες σε μυϊκή μάζα.

Δες επίσης: 5 Σημεία του σώματος που γυμνάζονται δύσκολα!

3. Να τρως πριν κοιμάσαι

ύπνος φαγητό

Θα έχεις ακούσει να μην τρως πριν κοιμηθείς, γιατί θα πάρεις πιο εύκολα κιλά. Ε αυτό λοιπόν πρέπει να εκμεταλλευτείς ώστε να αυξήσεις το βάρος σου και κατ’ επέκταση τη μυϊκή σου μάζα. Φρόντισε λοιπόν να φας υγιεινά φαγητά με πολλές θερμίδες πριν κοιμηθείς ώστε να αποθηκευτούν στο σώμα σου με μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 5 Χρήσιμα tips εκγύμνασης για δυνατά χέρια

 4. Να πίνεις protein shakes

protein shake

Η πρωτεΐνη είναι το συστατικό που αυξάνει και θρέφει τους μυς, οπότε είναι βασικό να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες από αυτήν. Τα protein shakes έχουν τα απαραίτητα υλικά ώστε να έχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης. Για να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σώμα σου, φρόντισε να πίνεις ένα protein shake 30 λεπτά πριν την προπόνηση σου.

Δες επίσης: 4 Καταπληκτικές τροφές με πλήρεις φυτικές πρωτεΐνες

5. Φτιάξε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που σου ταιριάζει

γυμναστική πρόγραμμα

Αν δεν κάνεις γυμναστική με πρόγραμμα δεν πρόκειται να χτίσεις τη μυική μάζα που θες. Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου με τέτοιο τρόπο που να μην εμποδίζει τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής σου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να τηρείς το πρόγραμμα σου όσο πιο πιστά γίνεται.

Related Posts