αραίωση μαλλιών

6 Τρόποι για να καθυστερήσεις την αραίωση μαλλιών

by Effie M.

Η αραίωση μαλλιών είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς άντρες καθημερινά. Συγκεκριμένα, πολλοί άντρες θεωρούν πως τα πλούσια μαλλιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της εμφάνισης τους. Ακόμα η τριχόπτωση σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του κάθε ατόμου.

Είναι λογικό να σε ξαφνιάσει η αραίωση μαλλιών, ειδικά αν σου συμβεί σε μικρή ηλικία. Είναι μία μικρή αλλαγή που βιώνεις, κάτι πολύ σύνηθες που δε χρειάζεται να σε αγχώνει. Μπορεί η αραίωση μαλλιών να είναι κληρονομική, όμως υπάρχουν μερικά μικρά κόλπα που άμα τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου, μπορείς να την καθυστερήσεις! Πρόκειται για μικρές αλλαγές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα μαλλιά σου για όσο καιρό γίνεται περισσότερο! Ακόμα, πρέπει να θυμάσαι ότι τα χαμένα σου μαλλιά δε θα γυρίσουν αμέσως. Ένας συνδυασμός από τα παρακάτω όμως σίγουρα θα βοηθήσει την τρίχα σου! Δες παρακάτω 6 τρόπους για να καθυστερήσεις την αραίωση μαλλιών!

Πως να αντιμετωπίσεις την αραίωση μαλλιών

1. Απέφυγε το άγχος άντρας με πολύ άγχος

Αρχικά, είναι το άγχος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πολλές φορές οδηγεί στην τριχόπτωση. Ακόμα, πολλές φορές  δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, καθώς το άγχος ότι θα σου πέσουν τα μαλλιά, σου προκαλεί άγχος, που προκαλεί την αραίωση. Για αυτό θα σου πρότεινα να βρεις κάτι που θα σε χαλαρώσει. Βρες τρόπους να καταπολεμήσεις το άγχος σου, και θα δεις αλλαγές στη ζωή αλλά και στα μαλλιά σου!

Δες επίσης: 6 Τρόποι για να μειώσεις το άγχος και το στρες

2. Διατροφή – αραίωση μαλλιώνδιατροφή για αραίωση μαλλιών

Όπως είπαμε και παραπάνω, σίγουρα υπάρχει μία προδιάθεση που οδηγεί σε τριχόπτωση και αραίωση μαλλιών. Όμως υπάρχουν μερικές τροφές οι οποίες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και φολικό οξύ, που ενεργοποιούν τα κύτταρα και βοηθούν στα μαλλιά! Τέτοιες τροφές είναι τα αυγά, τα όσπρια, οι σαλάτες, τα οστρακοειδή, οι ξηροί καρποί, το κόκκινο κρέας και τα δημητριακά! Προσπάθησε να εντάξεις τα παραπάνω στην καθημερινότητα σου, και σταδιακά θα δεις τις τρίχες σου να πολλαπλασιάζονται!

Δες επίσης: 5 Tips για σωστή διατροφή χωρίς να στερείσαι!

3. Βιταμίνες – αραίωση μαλλιώνβιταμίνες για αραίωση μαλλιών

Αν σου είναι δύσκολο να συμπεριλάβεις τα παραπάνω τρόφιμα στη δίαιτα σου, τότε μπορείς να καταναλώσεις κάψουλες βιταμινών που έχουν τα παραπάνω στοιχεία! Οι βιταμίνες είναι ιδανικές για σένα που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις. Βρες βιταμίνες κατά της αραίωσης μαλλιών αφού πρώτα συμβουλευτείς έναν ειδικό!

Δες επίσης: Ποια είναι τα μέταλλα και οι βιταμίνες για καύση λίπους!

4. Λαδάκια μαλλιών

λαδάκι μαλλιών

Άλλη μία λύση είναι οι μάσκες και τα λαδάκια μαλλιών που τρέφουν την τρίχα, κάνοντας την πιο ισχυρή και έτσι καθυστερούν την πτώση της. Προμηθεύσου ειδικά λαδάκια για τριχόπτωση με βιταμίνες από το φαρμακείο σου. Μπορείς να βρεις είτε κάποιο μίγμα που είναι ειδικό για την πρόληψη της τριχόπτωσης, είτε φυσικά λάδια όπως το καστορέλαιο ή το αμυγδαλέλαιο που βοηθούν την ποιότητα της τρίχας!

Δες επίσης: 5 Προϊόντα που χρειάζεσαι αν έχεις αραιά μαλλιά

5. Σαμπουάν για αραίωση μαλλιώνάντρας πλένει τα μαλλιά του

Ένα ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς! Για παράδειγμα, βρες ένα σαμπουάν που συστήνουν και οι ειδικοί που είναι ιδανικό για την αραίωση μαλλιών και την τριχόπτωση. Ακολούθα ακριβώς τις οδηγίες σχετικά με την ποσότητα και τη συχνότητα που χρειάζεται να πλένεις τα μαλλιά σου!

Δες επίσης: 10 Συμβουλές για υγιή και όμορφα μαλλιά!

6. Άλλαξε χτένισμαάντρας με αραίωση μαλλιώνχτενίσματα για αραίωση μαλλιώνάντρας με πολύ κοντό μαλλί

Αν έχεις χάσει ήδη κάποια μαλλιά, ένα ακόμα που μπορείς να κάνεις για να κρύψεις την αραίωση είναι το σωστό κούρεμα! Συζήτησε με τον κομμωτή σου και σίγουρα θα μπορεί να σου προτείνει ένα κούρεμα για την περίπτωση σου. Με ένα διαφορετικό χτένισμα, την αλλαγή του μήκους ή της χωρίστρας, θα καταφέρεις να κρύψεις τις περιοχές με το πρόβλημα. Τέλος, δεν είναι κακό να δοκιμάσεις και το φαλακρό look. Ταιριάζει σε πολλούς άντρες και σίγουρα είναι ένα στοιχείο που αρέσει πολύ σε κάποιες γυναίκες!

Related Posts