νέος άντρας τρώει σαλάτα

Η σωστή διατροφή για άντρες ηλικίας 20-30-40

by tzinav

Η σωστή διατροφή είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για μια καλή υγεία, ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Φυσικά, υπάρχουν μερικοί κανόνες διατροφής που ισχύουν όσο χρονών κι αν είσαι, όπως για παράδειγμα να πίνεις πολύ νερό ή να τρως φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, οι διατροφικές ανάγκες του σώματος διαφέρουν από ηλικία σε ηλικία.

Με άλλα λόγια, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι από τη διατροφή σου ώστε να τρέφεσαι σωστά και υγιεινά.  Δες λοιπόν ποια είναι η σωστή διατροφή για τους άντρες σε ηλικία 20, 30 και 40 χρονών!

Πως πρέπει να τρέφεσαι ανάλογα με την ηλικία σου!

 

Η σωστή διατροφή στην ηλικία των 20

νέος άντρας πιρούνι ντομάτα

Στην ηλικία των 20 χτίζεις ακόμα οστά, αλλά με πιο χαμηλό ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Για το λόγο αυτό, η κατανάλωση ασβεστίου, στοιχείου απαραίτητου για δυνατά οστά, είναι σημαντική. Φυσικά, η καλύτερη πηγή ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου.

Η κατανάλωση σιδήρου είναι επίσης πολύ σημαντική στη δεκαετία των 20 κι αυτό γιατί συμβάλλει στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία και λειτουργία του ανοσοποιητικού και στη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνεις κόκκινο κρέας, συκώτι, μύδια, κοτόπουλο, σπανάκι και φακές που αποτελούν καλή πηγή σιδήρου.

Πολύ σημαντική είναι επίσης και η επαρκής ποσότητα πρωτεΐνης στην ηλικία των 20+, η οποία συχνά παραλείπεται αφού στην ηλικία αυτή είναι πιθανό η διατροφή να είναι πρόχειρη. Προτίμησε την άπαχη πρωτεΐνη που βρίσκεις στο κοτόπουλο, στο φιλέτο ψαριού και στα όσπρια.

Δες επίσης: 5 Τροφές που οι άντρες πρέπει να καταναλώνουν πιο συχνά!

Η σωστή διατροφή στην ηλικία των 30

νέος άντρας τρώει σαλάτα

Ένα κοινό πρόβλημα μετά την ηλικία των 30 είναι ότι τα κιλά μπαίνουν πιο εύκολα και χάνονται πιο δύσκολα σε σχέση με όταν ήσουν νεότερος. Για το λόγο αυτό χρειάζεται μια τόνωση ο μεταβολισμός σου. Κατανάλωσε λοιπόν αρκετές φυτικές ίνες που ενισχύουν το μεταβολισμό και σε χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Αντικατάστησε λοιπόν το ψωμί και τα δημητριακά με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης, ένταξε στη διατροφή σου φρούτα όπως τα πορτοκάλια και τα berries και λαχανικά, όπως το μπρόκολο.

Επιπλέον, καθώς μετά τα 30 η έλλειψη ενέργειας είναι μια κοινή παρατήρηση, φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε βιταμίνες. Κατανάλωσε λοιπόν πράσινα λαχανικά, φασόλια, εσπεριδοειδή, πιπεριές και άλλα φρούτα και λαχανικά.

Τέλος, το ασβέστιο είναι απαραίτητο στοιχείο στη διατροφή ειδικά μετά τα 30 καθώς είναι σημαντικό για τα δυνατά οστά, για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης αλλά και για περισσότερη ενέργεια.

Δες επίσης: Ποια superfoods πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου!

Η σωστή διατροφή στην ηλικία των 40

άντρας τρώει φρούτα χυμό διατροφή ηλικία

Δες επίσης: Τι να τρως όσο μένεις σπίτι για να διατηρήσεις το σώμα σου!

Στις αρχές της δεκαετίας των 40 τα επίπεδα τεστοστερόνης αρχίζουν να πέφτουν σταδιακά κάθε χρόνο, πράγμα που οδηγεί στη μύωση της μυϊκής μάζας. Αυτό λοιπόν που χρειάζεσαι μετά τα 40 είναι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητα πρωτεΐνης ώστε να διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα. Και πάλι είναι καλύτερα να προτιμήσεις άπαχες πηγές πρωτεΐνης.

Η πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης συνδέεται και με τη μείωση της οστικής πυκνότητας. Για να διατηρήσεις τα οστά σου λοιπόν δυνατά φρόντισε η δίαιτα σου να περιέχει καθημερινά ασβέστιο.

Related Posts