άντρας κάνει διατάσεις ξεπεράσεις το πιάσιμο

5 Τρόποι να ξεπεράσεις το πιάσιμο μετά την άσκηση

by tzinav

Αν γυμνάζεσαι συχνά τότε σίγουρα ξέρεις αυτό το δυσάρεστο πιάσιμο που συχνά έπεται της γυμναστικής. Κάτι τέτοιο μπορεί να σου προκαλεί μεγάλη δυσφορία και μάλιστα γίνεται λόγος να αναβάλεις το να ξαναεπισκεφθείς το γυμναστήριο. Υπάρχουν όμως τρόποι να ξεπεράσεις το πιάσιμο πιο γρήγορα και να επανέλθεις συντομότερα στη ρουτίνα σου.

Το να πιάνεσαι μετά τη γυμναστική είναι μεν κοινό αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό. Ανακάλυψε λοιπόν 5 τρόπους να ξεπεράσεις γρηγορότερα το πιάσιμο μετά την άσκηση!

Πως να αντιμετωπίσεις το πιάσιμο των μυών!

 

1. Μην παραλείπεις τις διατάσεις

άντρας κάνει διατάσεις ξεπεράσεις πιάσιμο

Μπορεί να τις βαριέσαι πολύ αλλά οι διατάσεις μετά τη άθληση είναι πολύ σημαντικές για διάφορους λόγους. Και ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι σε βοηθάν να αποφύγεις τον τραυματισμό των μυών και να τους βοηθήσεις να επανέλθουν γρηγορότερα. Έτσι, ακόμα κι αν δεν αποφύγεις πλήρως το πιάσιμο σίγουρα θα το κάνεις πιο υποφερτό. Φρόντισε λοιπόν να μην παραλείπεις τις διατάσεις και να τις βάλεις στην καθημερινότητα σου μετά τη γυμναστική.

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που σαμποτάρουν τους κοιλιακούς σου 

2. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

άντρας κάνει μπάνιο

Ένα μπάνιο μετά τη γυμναστική είναι απαραίτητο όχι μόνο για να αισθανθείς πιο καθαρός αλλά και για να χαλαρώσεις. Επιπλέον, ένα χλιαρό μπάνιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και θα επαναφέρει του μυς πιο γρήγορα.

Δες επίσης: Πώς να κάνεις σωστή αποθεραπεία μετά από άσκηση!

3. Ασκήσου- Πως να ξεπεράσεις το πιάσιμο

άντρας σηκώνει βάρος ξεπεράσεις πιάσιμο

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι για να ξεπεράσεις το πιάσιμο γρηγορότερα θα πρέπει να γυμναστείς άμεσα. Βέβαια, θα πρέπει να προσέξεις την ένταση της άσκησης καθώς κάποιες ασκήσεις πιθανόν να μη βγαίνουν λόγω του πιασίματος σου. Έτσι, είναι καλύτερα να ξεκινήσεις τη γυμναστική πιο χαλαρά και να αναβάσεις ρυθμό σταδιακά και ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες σου.

Δες επίσης: 7 Χρήσιμα tips αν είσαι αρχάριος στο γυμναστήριο

4. Κάνε μασάζ

άντρας κάνει μασάζ

Ένα μασάζ είναι άκρως απολαυστικό. Αν είσαι πολύ πιασμένος μπορεί να γίνει και αρκετά επώδυνο αλλά και αποτελεσματικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι επαγγελματίες αθλητές το επιλέγουν μετά την προπόνηση τους. Αν λοιπόν έχεις την ευχέρεια να πας για μασάζ όταν έχεις κάποιο μεγάλο πιάσιμο θα δεις μεγάλη διαφορά!

Δες επίσης: Tips για να μην κάψεις τους μυς σου!

5. Κοιμήσου- Πως να ξεπεράσεις το πιάσιμο

άντρας κοιμάται Πως να ξεπεράσεις το πιάσιμο

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για να μπορέσει ο οργανισμός σου να ξεκουραστεί και να αποδώσει την επόμενη ημέρα. Κατά τον ύπνο λοιπόν οι μυς αποκαθίστανται. Αν όμως εσύ δεν κοιμάσαι αρκετά τότε αυτό θα έχει επίπτωση και στους πιασμένους μυς σου. Επιπλέον, γενικότερα η ξεκούραση είναι σημαντική για το σώμα σου. Έτσι, φρόντισε να μη γυμνάζεις καθημερινά την ίδια μυϊκή ομάδα προκειμένου να μην την επιβαρύνεις.

Related Posts