άντρας σηκώνει βάρη μην κάψεις τους μυς

Tips για να μην κάψεις τους μυς σου!

by tzinav

Το να χτίσεις μυς είναι σίγουρα ένας από του στόχους όταν προσπαθείς να βελτιώσεις το σώμα σου. Βέβαια, το να χάσεις λίπος αλλά να μην κάψεις τους μυς σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σώμα που έχεις ονειρευτεί.

Είναι αλήθεια ότι η διατήρηση της μυϊκής μάζας δεν είναι παιχνιδάκι, αφού απαιτεί κάποια πειθαρχία αλλά και πρόγραμμα. Δεν είναι όμως και κάτι αδύνατο! Δες λοιπόν μερικά tips για να μην κάψεις τους μυς σου!

Πως να διατηρήσεις τη μυϊκή μάζα σου!

 

Κατανάλωσε αρκετή πρωτεΐνη

τρόφιμα πρωτεΐνη μην κάψεις τους μυς

Σίγουρα γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η πρωτεΐνη για να χτίσεις αλλά και για να διατηρήσεις τους μυς σου. Έτσι, πρέπει να καταναλώνεις όση ποσότητα χρειάζεσαι. Φυσικά, χρειάζεσαι πηγές πρωτεΐνης φτωχές σε λίπος καθώς διαφορετικά θα αποπροσανατολίσεις το σώμα σου από το στόχο του. Έτσι, άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως το φιλέτο κοτόπουλο, το ψάρι, τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά πρέπει να κυριαρχούν στη διατροφή σου καθημερινά.

Δες επίσης: 4 Ενδείξεις ότι καις μυς αντί για λίπος!

Περιόρισε το αλκοόλ- Πως να μην κάψεις τους μυς

άντρας πίνει χυμό

Ένα ποτό που και που σίγουρα δε θα καταστρέψει το σώμα σου αλλά αν πίνεις αλκοόλ στην καθημερινότητα σου τότε δεν είναι απίθανο να επιδράσει αρνητικά στους μυς σου. Εκτός λοιπόν από όλες τις καταστροφικές επιδράσεις που έχει το αλκοόλ στον οργανισμό σου, να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της μυϊκής σου μάζας. Προτίμησε λοιπόν άλλα, μη αλκοολούχα ποτά και φυσικά μην παραλείπεις την ενυδάτωση σου με άφθονο νερό.

Δες επίσης: Πόσο λίπος πρέπει να χάσεις για να φανούν οι κοιλιακοί σου!

Σήκωσε βάρη

άντρας σηκώνει βάρη μην κάψεις τους μυς

Μπορεί η αερόβια άσκηση να είναι πολύ σημαντική για να κάψεις λίπος, αλλά η προπόνηση με βάρη είναι απαραίτητη για να χτίσεις μυς (αλλά και για την καύση λίπους). Αν λοιπόν στόχος σου είναι η μυϊκή ενδυνάμωση τότε ένα πρόγραμμα με βάρη, αυξανόμενης δυσκολίας ώστε να βάζεις σε πρόκληση το σώμα σου, είναι απαραίτητο. Προκειμένου να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς αν σηκώνεις μεγάλα βάρη είναι καλύτερα να συμβουλευτείς το γυμναστή σου.

Δες επίσης: 3 Μύθοι για τον μεταβολισμό σου!

Πες ναι στην ξεκούραση- Πως να μην κάψεις τους μυς

άντρας κοιμάται

Το να αθλείσαι συχνά για να μειώσεις το λίπος και να ενισχύσεις τη μυϊκή σου μάζα είναι αναμφίβολα απαραίτητο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να το παρακάνεις! Το να αθλείσαι χωρίς διάλειμμα ή για πολλές ώρες κάποια στιγμή θα σε οδηγήσει σε burn out. Το να κάνεις παύσεις λοιπόν είναι απαραίτητο για να ξεκουραστεί το σώμα σου και να ετοιμαστεί για την επόμενη προπόνηση. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό το να κοιμάσαι περίπου 8 ώρες ημερησίως, καθώς ο ανεπαρκής ύπνος για μεγάλο διάστημα μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του λίπους.

Related Posts