άνδρας γυμνασμένος

9 Ασκήσεις για μεγάλες πλάτες και ώμους!

by Kostas S.

Γυμνάζοντας τους ώμους σου με σωστές ασκήσεις όχι μόνο βελτιώνει τη συνολική σου εμφάνιση, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης σου και να κάνει το επάνω μέρος του σώματός σου να μοιάζει ισχυρότερο. Είναι σημαντικό για την εκγύμναση των ώμων σου να έχεις συνέπεια και να αυξάνεις τη δυσκολία προοδευτικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στοχεύεις στην αύξηση του βάρους ή των επαναλήψεων των ασκήσεων με του πάροδο του χρόνο. Πάμε να δούμε λοιπόν 9 ασκήσεις για μεγάλες πλάτες και ώμους. 

9 Ασκήσεις για να γυμνάσεις σωστά τους ώμους και την πλάτη σου

1. Πρέσα ώμου μπάρα

πρέσα ώμου

Η πρέσα ώμου μπάρας είναι μια κλασική άσκηση που στοχεύει τους ώμους και το πάνω μέρος του στήθους. Εκτελείται με το να στέκεσαι με το να κάθεσαι στην πρέσα και να κρατάς το βάρος στο ύψος των ώμων σου. Σπρώξε την μπάρα προς τα πάνω, διατηρώντας παράλληλη τον πυρήνα σου απασχολημένο και την πλάτη σου ευθεία.

Δες επίσης: Tips για να διορθώσεις ένα πλαδαρό στήθος

2. Πλευρική ανύψωση αλτήρων

πλευρική ανύψωση

Αυτή η άσκηση στοχεύει τους μέσους δελτοειδείς μυείς και εκτελείται κρατώντας έναν αλτήρα σε κάθε χέρι και σηκώνοντας τους στα πλάγια με τους. Κράτα τις παλάμες σου στραμμένες προς τα κάτω και φρόντισε να εμπλέξεις τον πυρήνα σου καθ’ όλη τη διάρκεια.

Δες επίσης: 5 Tips που αυξάνουν τη μυϊκή μάζα στους λεπτοκαμωμένους

3. Barbell Upright Row

άσκηση ώμου

Η Barbell Upright Row στοχεύει τους εμπρόσθιους και πλευρικούς δελτοειδής μυείς και εκτελείται κρατώντας μια μπάρα με λαβή από πάνω και σηκώνοντας την προς το πηγούνι σου. Κράτα τους αγκώνες σου ψηλότερα από τα χέρια σου καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Δες επίσης: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας που θέλει να χάσει κιλά!

4. Αλτήρας

άνδρας βαράκι

Ο αλτήρας εκτελείται κρατώντας έναν αλτήρα σε κάθε χέρι και σηκώνοντας τους ώμους σου προς τα αυτιά σου. Κράτησε τα χέρια σου ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Δες επίσης: 5 Πρωινές Ασκήσεις Γυμναστικής για ενέργεια!

5. Αλτήρας πίσω DeltFry

άνδρας γυμναστική άσκηση

Η Αλτήρας DeltFry στοχεύει τους πίσω δελτοειδείς μυείς και εκτελείται κρατώντας έναν αλτήρα σε κάθε χέρι και σηκώνοντας τους στο πλάι με τους αγκώνες σου ελαφρώς λυγισμένους. Κράτα τις παλάμες σου στραμμένες προς τα κάτω και φρόντισε να εμπλέξεις τον πυρήνα σου καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Δες επίσης: Ποια είναι η κατάλληλη γυμναστική για να χάσεις βάρος

6. Barbell Bent-Over Row

άνδρας γυμναστική άσκηση βάρος

Η Barbell Bent-Over Row στοχεύει στη μέση και το πάνω μέρος της πλάτης. Εκτελείται κρατώντας μια μπάρα με λαβή από πάνω και σηκώνοντας την προς το στήθος σου. Κράτα την πλάτη σου ευθεία και τον πυρήνα σου απασχολημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Δες επίσης: 5 Χρήσιμα tips εκγύμνασης για δυνατά χέρια

7. Pull-Ups

pull ups άσκηση γυμναστική

Τα Pull-Ups είναι μια συνθέτη άσκηση που στοχεύει τους ώμους, την πλάτη και τους δικέφαλους. Για να εκτελέσεις ένα pull-up, πιάσε μια ράβδο έλξης με λαβή από πάνω και τράβα το σώμα σου προς τα πάνω. Φρόντισε να εμπλέξεις τον πυρήνα σου και να διατηρήσεις το σώμα σου ίσιο καθ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Δες επίσης: 4 Καταπληκτικές τροφές με πλήρεις φυτικές πρωτεΐνες

8. Push Press

push press γυμναστική ασκήσεις

Το Push Press είναι μια σύνθετη άσκηση που στοχεύει τους ώμους, τους τρικέφαλους και τα πόδια. Εκτελείται κρατώντας μια μπάρα στο ύψος του στήθους σου, λυγίζεις τα γόνατα σου και στη συνέχεια εκτινάσσεσαι προς τα πάνω, πιέζοντας την μπάρα πάνω από το κεφάλι.

Related Posts