κολυμβητής γυμναστική για να χάσεις βάρος

Ποια είναι η κατάλληλη γυμναστική για να χάσεις βάρος

by tzinav

Αν δεν αισθάνεσαι καλά τελευταία με το σώμα σου και θέλεις να χάσεις μερικά κιλά μπορείς να το κάνεις με ορισμένες αλλαγές στην καθημερινότητα σου. Σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσεις με μια σωστή διατροφή. Για καλύτερα αποτελέσματα όμως θα πρέπει να συνδυάσεις τη διατροφή με την κατάλληλη γυμναστική για να χάσεις βάρος.

Είναι αλήθεια ότι η απώλεια βάρους είναι ένας στόχος που μπορεί να ταλαιπωρήσει πολλούς. Αν όμως βρεις το σωστό στυλ γυμναστικής τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πιο άμεσα. Δες λοιπόν ποια είναι η κατάλληλη γυμναστική για να χάσεις βάρος!

5 Είδη εκγύμνασης για να χάσεις κιλά!

 

Jogging ή τρέξιμο

άντρας τρέχει

Το jogging και το τρέξιμο αποτελούν μια τέλεια αερόβια άσκηση που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Το jogging σίγουρα είναι πιο χαλαρό ενώ το τρέξιμο πιο έντονο. Και με τα δύο όμως καις αρκετές θερμίδες και ταυτόχρονα συμβάλλουν στο να κάψεις λίπος, πράγμα που είναι στόχος όσων θέλουν να αδυνατίσουν. Άσε που ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείς για τη γυμναστική αυτή είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Δες επίσης: 5 Χρήσιμα tips εκγύμνασης για δυνατά χέρια

Ποδηλασία- Η κατάλληλη γυμναστική για να χάσεις βάρος

ποδηλάτης

Η ποδηλασία είναι μια απαιτητική αερόβια άσκηση που μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν θέλεις να χάσεις κιλά. Μπορείς να την κάνεις είτε εξωτερικά με ένα ποδήλατο είτε να κάνεις πρόγραμμα cycling στο γυμναστήριο. Άσε που με την ποδηλασία γυμνάζεις όλο σου το σώμα, από τα πόδια και τους γλουτούς μέχρι ακόμα και τα χέρια.

Δες επίσης: 4 Αποτελεσματικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς

Κολύμπι- Η κατάλληλη γυμναστική για να χάσεις βάρος

κολυμβητής γυμναστική για να χάσεις βάρος

Το κολύμπι εκτός από απολαυστικό και δροσιστικό χόμπι είναι και μια τέλεια γυμναστική για να αδυνατίσεις! Φυσικά το στυλ κολύμβησης που επιλέγεις καθορίζει το πόσες θερμίδες θα κάψεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το κολύμπι είναι ότι δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, επομένως είναι μια τέλεια άσκηση αν έχεις μυοσκελετικά προβλήματα.

Δες επίσης: 7 Λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστική!

High Intensity Interval Training (HIIT)

άντρας ελλειπτικό γυμναστική για να χάσεις βάρος

Το HIIT είναι μια μορφή διαλειμματικής προπόνησης που μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, ανάλογα πάντα με τη συχνότητα της άσκησης και το σώμα σου. Στο είδος αυτό προπόνησης οι έντονες αερόβιες ασκήσεις εναλλάσσονται με πιο χαλαρές ασκήσεις. Μια τέτοια HIIT προπόνηση είναι μεν πιο έντονη αλλά διαρκεί λιγότερο. Είναι λοιπόν μια τέλεια ιδέα αν θες να χάσεις βάρος αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο να διαθέσεις για γυμναστική.

Δες επίσης: 5 Σημεία του σώματος που γυμνάζονται δύσκολα!

Βάρη

άντρας σηκώνει μπάρα βάρη

Μπορεί να έχεις συνδέσει τα βάρη με μυϊκή ενδυνάμωση αλλά είναι περισσότερα από αυτό! Αν κάνεις συστηματικά προπόνηση με βάρη θα δεις ότι ο μεταβολισμός σου θα βελτιωθεί. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα καις περισσότερες θερμίδες, γεγονός που θα σε βοηθήσει να χάνεις πιο εύκολα κιλά.

Related Posts