άντρας κοιλιακοί μεζούρα

5 Παρενέργειες από την απώλεια βάρους που δε γνώριζες!

by tzinav

Το να χάσεις κάποια κιλά αν έχεις πρόβλημα με το βάρος σου είναι πολύ σημαντικό τόσο για την υγεία όσο και για την ψυχολογία σου. Ωστόσο, η απώλεια βάρους, ειδικά όταν πρόκειται για αρκετά κιλά, έχει μερικές λιγότερο γνωστές παρενέργειες που καλό είναι να γνωρίζεις.

Πράγματι, αν έχεις καταφέρει να ρίξεις αρκετά το σωματικό σου βάρος έχεις πετύχει κάτι πολύ απαιτητικό. Αξίζει όμως να μάθεις και μερικές συνέπειες που μπορεί να βιώσεις. Δες λοιπόν 5 παρενέργειες από την απώλεια βάρους που ίσως δε γνώριζες!

5 Πράγματα που μπορεί να σου συμβαίνουν αν έχασες πολλά κιλά!

 

1. Κακή διάθεση

θυμωμένος άντρας δείχνει δάχτυλο

Μπορεί το ότι έχεις χάσει κιλά κανoνικά να σε έκανε πιο ευδιάθετο αλλά δεν ισχύει για όλους αυτό. Μερικοί βιώνουν κακή διάθεση και εκνευρισμό και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της έλλειψης υδατανθράκων από το διαιτολόγιο. Αν θέλεις να αποφύγεις κάτι τέτοιο τότε μπορείς σιγά σιγά να ξαναεισάγεις τους υδατάνθρακες στη διατροφή σου, προτιμώντας πάντα τους σύνθετους που μπορείς να προσλάβεις καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.

Δες επίσης: 5 Tips για σωστή διατροφή χωρίς να στερείσαι!

2. Απώλεια μυών

άντρας κοιλιακοί μεζούρα παρενέργειες απώλεια βάρους

Μια από τις αρνητικές συνέπειες της απώλειας βάρους είναι η απώλεια μυϊκής μάζας. Εξάλλου, στόχος κάθε δίαιτας θα πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή απώλεια λίπους και η ελάχιστη δυνατή απώλεια μυών. Για να αποτρέψεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να προσλαμβάνεις επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών και να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης για να διατηρήσεις τους μυς σου.

Δες επίσης: 4 Ενδείξεις ότι καις μυς αντί για λίπος!

3. Χαλάρωση δέρματος

παχάκια κοιλιά τζιν

Καθώς βάζεις κιλά το δέρμα σου τεντώνεται για να χωρέσει το επιπλέον βάρος. Όταν όμως τα χάσεις είναι πιθανό το δέρμα σου να μην μπορεί να επανέλθει πλήρως. Το πόσο θα χαλαρώσει το δέρμα σου εξαρτάται από την ηλικία, από το πόσα κιλά θα χάσεις και σε πόσο διάστημα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να προλάβεις τη χαλάρωση είναι να αποφεύγεις τις ακραίες δίαιτες που υπόσχονται απώλεια πολλών κιλών πολύ γρήγορα και να προτιμήσεις τη σταδιακή αλλαγή.

Δες επίσης: 5 Tips για να ξεφορτωθείς τα παχάκια γύρω από τη μέση!

4. Μελαγχολία

μελαγχολικός άντρας κοιτάει τζάμι

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά η απώλεια κιλών συνδέεται με μελαγχολία σε βαθμό ακόμα και κατάθλιψης. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών που έχουμε από το αδυνάτισμα. Εσύ φρόντισε τον εαυτό σου, κοιμήσου επαρκείς ώρες κάθε μέρα, δες τους φίλους σου και ότι άλλο σε ευχαριστεί για να μειώσεις αυτές τις πιθανότητες. Αν και πάλι αισθάνεσαι ότι η μελαγχολία σε καταβάλει μη διστάσεις να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.

Δες επίσης: 5 Συνήθεις λόγοι που δεν χάνεις κιλά!

5. Πόνοι στο στομάχι

άντρας κρατάει στομάχι πόνο παρενέργειες απώλεια βάρους

Πολλοί άνθρωποι μετά από δίαιτα και αδυνάτισμα βιώνουν πόνους στο στομάχι που δεν είχαν νωρίτερα. Αυτό πιθανό να οφείλεται στην έλλειψη λιπαρών τροφών από το διαιτολόγιο σου. Αν λοιπόν αισθάνεσαι κάτι τέτοιο μια επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο είναι απαραίτητη. Στο μεταξύ αξίζει να γνωρίζεις ότι μερικά λιπαρά στα γεύματα σου δεν είναι καταστροφικά. Κατανάλωσε αβοκάντο, λιπαρά ψάρια και ξηρούς καρπούς αν θέλεις μια υγιεινή πηγή λίπους.

Related Posts