άντρας κοιλιακούς μεζούρα λόγοι δε χάνεις κιλά

5 Συνήθεις λόγοι που δεν χάνεις κιλά!

by tzinav

Το να χάσεις βάρος είναι μια μάχη που γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς προχωρά. Με άλλα λόγια, μπορεί στην αρχή να χάνεις σχετικά εύκολα τα κιλά, αλλά όσο πιο λίγα κιλά έχεις να χάσεις τόσο πιο δύσκολα φεύγουν. Για να προχωρήσεις όμως, αυτό που χρειάζεται είναι να κατανοήσεις ποιοι είναι οι λόγοι που δεν χάνεις κιλά.

Πράγματι, είναι συχνό φαινόμενο να έχεις φτάσει σε ένα σημείο όπου τα κιλά πλέον μοιάζουν σαν να μη χάνονται με τίποτα. Μάθε λοιπόν ποιοι είναι οι 5 συνήθεις λόγοι που δεν χάνεις κιλά ώστε να δεις τη ζυγαριά να ξεκολλάει!

5 Λόγοι που η ζυγαριά σου έχει κολλήσει!

 

1. Δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη

πρωτεΐνη κοτόπουλο αυγά σολομός μπρόκολο

Όταν χάνεις αρκετά κιλά είναι πιθανό ότι θα χαθεί και μυϊκή μάζα. Ο στόχος είναι να χαθεί όσο το δυνατό λιγότερη γιατί όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις τόσο πιο πολλές θερμίδες καις. Για να διατηρήσεις όμως τη μυϊκή σου μάζα πρέπει να τρως αρκετή πρωτεΐνη, σε συνδυασμό πάντα με γυμναστική. Κατανάλωσε λοιπόν άπαχη πρωτεΐνη για να διατηρήσεις τους μυς σου και να κάνεις περισσότερες καύσεις.

Δες επίσης: Η σωστή διατροφή για άντρες ηλικίας 20-30-40

2. Δεν υπολογίζεις τις μερίδες

πιάτο κοτόπουλο πουρές λαχανικά

Μια κοινή παγίδα στην οποία μπορεί να πέφτεις είναι ότι δεν υπολογίζεις τις μερίδες σου. Αυτό μπορεί όμως να κάνει μια τεράστια διαφορά στις θερμίδες που προσλαμβάνεις. Εξάλλου δεν είναι εύκολο με το μάτι οι μερίδες να έχουν πάντα σταθερό μέγεθος. Αν έχεις μια ζυγαριά κουζίνας καλό θα ήταν να ζυγίζεις τι μπαίνει στο πιάτο για να είσαι σίγουρος ότι δε θα υπερβάλλεις.

Δες επίσης: Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για να διώξεις το λίπος γύρω από την κοιλιά!

3. Νομίζεις ότι καις περισσότερες θερμίδες

άντρας τρέχει

Μπορεί να πηγαίνεις γυμναστήριο ή να περπατάς μέσα στη μέρα σου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι και οι καύσεις σου είναι απαραίτητα τόσες πολλές. Συχνά λοιπόν έχουμε την τάση να υπερεκτιμάμε τις θερμίδες που καίμε. Νομίζοντας ότι έχεις κάψει πολλές θερμίδες είναι πιθανό να τρως περισσότερο, με αποτέλεσμα να μη βλέπεις την αλλαγή που θα ήθελες στη ζυγαριά σου. Προσπάθησε λοιπόν να μένεις όσο περισσότερο ενεργός μπορείς αλλά μην υπερβάλλεις με το φαγητό τις μέρες που έχεις κινηθεί αρκετά.

Δες επίσης: 5 Μύθοι της ανδρικής διατροφής που πρέπει να ξεχάσεις!

4. Δεν κρατάς αρχείο

ημερολόγιο φαγητού λόγοι δε χάνεις κιλά

Τα ημερολόγια στα οποία καταγράφεις τι έχεις φάει, πόση ώρα γυμνάστηκες και κοιμήθηκες κάθε μέρα είναι πολύ σημαντικά γιατί σε κρατάνε από το να χάσεις τον έλεγχο. Μπορεί να ακούγεται κουραστικό αλλά αν νιώθεις ότι έχεις φτάσει στο σημείο που δε χάνεις με τίποτα βάρος, το να κρατάς σε αρχείο τα γεύματα, το βάρος, τη γυμναστική και τον ύπνο σου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δες επίσης: Ποια superfoods πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου!

5. Πίνεις καθημερινά αλκοόλ

άντρας πίνει μπύρα

Το αλκοόλ είναι μια “ύπουλη” αιτία που δε χάνεις βάρος. Κι αυτό γιατί συχνά θεωρούμε αμελητέες τις θερμίδες των υγρών. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν ποτά και ιδιαίτερα κοκτέιλ που περιέχουν σχεδόν όσες θερμίδες έχει ένα γεύμα. Ακόμα και μια μπύρα σε καθημερινή βάση δεν είναι αμελητέα. Αν θέλεις λοιπόν να χάσεις αυτά τα τελευταία κιλά που σε βασανίζουν περιόρισε το αλκοόλ σε 2-3 ποτά την εβδομάδα.

Related Posts