Τα καλύτερα superfoods

Τα 5 καλύτερα superfoods που πρέπει να γνωρίζεις

by theman

Οι υπερτροφές, ή αλλιώς superfoods, είναι ουσιαστικά τροφές οι οποίες από τη φύση τους έχουν πολλαπλά θρεπτικά οφέλη. Είναι δηλαδή, πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Παράλληλα, κάνουν και καλό στον οργανισμό μας και η κατανάλωση τους μας κάνει καλό στην υγεία μας. Ποια είναι όμως τα καλύτερα superfoods; Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχουν πολλές υπερτροφές που κυκλοφορούν και θα ήταν καλό να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Παρακάτω, θα βρείτε 5 από αυτές τις τροφές, που θεωρούνται από τις καλύτερες.

5 Υπερτροφές που είναι σύμμαχοι της υγείας σου

 

1. Σπόροι Chia

Σπόροι τσία υπερτροφές

Οι σπόροι τσία είναι μια τροφή με πολλά αντιοξειδωτικά, και ω3 λιπαρά οξέα. Παράλληλα, έχουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα έχουν και ίνες μέσω των οποίων θα έχετε κορεσμό και θα είστε για περισσότερη ώρα χορτάτοι. Τέλος, οι σπόροι τσία, πέρα από όλα τα υπόλοιπα οφέλη τους, είναι και πολύ καλή τροφή για το σάκχαρο αλλά και για φλέγμονές. Τι άλλο χρειάζεται για να θεωρούνται υπερτροφή;

Δείτε επίσης: 4 Νόστιμες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

2. Αβοκάντο

Αβοκάντο τα καλύτερα superfoods

Το αβοκάντο, είναι ακόμη μια από τις υπερτροφές που είναι πολύ καλό να έχετε στην καθημερινή σας διατροφή. Είναι μια τροφή, η οποία έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά και ανθρώπους που δεν το αγαπούν καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι, αν μπει σε μια συνταγή και έχει τα σωστά καρυκεύματα, τότε είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου και παράλληλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθάει στη διατήρηση μιας υγιής επιδερμίδας και προσφέρει πολλή ενέργεια. Τέλος, βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Όλα αυτά, συμβάλλουν στο να είναι το αβοκάντο ένα από τα καλύτερα superfoods που θα βρείτε.

Δείτε επίσης: 6 Τροφές για περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα!

3. Βρώμη

Βρώμη οι καλύτερες υπερτροφές

Η βρώμη, είναι μια ακόμη τροφή που ανήκει στα λεγόμενα superfoods. Η κατανάλωση της, έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας και μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη ιδέα για την καθημερινή μας διατροφή. Είναι μια ακόμη τροφή, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Παράλληλα, είναι πολύ καλή για την υγεία του εντέρου και προάγει το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού

Δείτε επίσης: 11 Τροφές για να απαλλαγείς από το φούσκωμα!

4. Μύρτιλλα

Μύρτιλλα οι καλύτερες υπερτροφές

Τα μύρτιλλα, είναι μια τροφή που είναι πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό μας και είναι ένα από τα καλύτερα superfoods. Έχει πολύ αντιοξειδωτική δράση, δρα προστατευτικά στην καρδιαγγειακή λειτουργία και παράλληλα είναι πολύ βοηθητική στο ουροποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι μια πολύ καλή πηγή από μια ποικιλία βιταμινών και ιχνοιστοιχείων και συνεπώς δρουν προστατευτικά στη λειτουργία του οργανισμού μας.

5. Ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο τα καλύτερα superfoods

Το ελαιόλαδο, αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής διατροφής και είναι και εκείνη ένα από τα καλύτερα superfoods. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα, μειώνει την κακή χοληστερίνη και αυξάνει την καλή χοληστερίνη. Τέλος βοηθάει στην πέψη και προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Δείτε επίσης: 6 Τροφές για μακροζωία σύμφωνα με τους ειδικούς!

Οι παραπάνω τροφές, είναι λοιπόν μερικά από τα τρόφιμα από τα οποία μπορείτε να λάβετε απλόχερα οφέλη για τον οργανισμό σας. Βρείτε τα καλύτερα superfoods που ταιριάζουν στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις και εντάξτε τες στην καθημερινή σας διατροφή.

Related Posts