άντρας κάθισμα

5 Αποτελεσματικές ασκήσεις για όλο το σώμα

by tzinav

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα γυμνασμένο και σμιλεμένο σώμα; Εννοείται βέβαια ότι κάτι τέτοιο απαιτεί και τις σωστές ασκήσεις γυμναστικής. Κι ενώ υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις για να γυμνάσεις συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, υπάρχουν άλλες ασκήσεις για όλο το σώμα. Θα σου δείξουμε λοιπόν ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές από αυτές!

Ψάχνεις είδη εκγύμνασης που θα εμπλέκουν περισσότερες από μία μυϊκές ομάδες; Ανακάλυψε λοιπόν 5 αποτελεσματικές ασκήσεις για όλο το σώμα! Συνδυάζοντας τες θα φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να γυμνάσεις το σώμα σου.

5 Ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα!

1. Τρέξιμο

άντρας τρέχει

Το τρέξιμο είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις. Κι αυτό γιατί γυμνάζει ολόκληρο το σώμα αφού είναι πολύ περισσότερα από μια αερόβια άσκηση. Φυσικά, σαν αερόβια άσκηση το τρέξιμο συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος, στην καύση αρκετών θερμίδων και σε μια γενικότερη ευεξία. Μάλιστα, όταν τρέχεις συμμετέχουν σχεδόν όλοι σου οι μύες: οι γλουτοί, οι τετρακέφαλοι, οι μηριαίοι αλλά και οι μύες του κορμού.

Δες επίσης: Tips για να διορθώσεις ένα πλαδαρό στήθος

2. Κάθισμα squat

άντρας κάθισμα

Τα καθίσματα, γνωστά και ως squats, είναι βάσανο για πολλούς αλλά αποτελούν μια πολύ αποτελεσματική άσκηση. Συγκεκριμένα, με το squat γυμνάζεις ταυτόχρονα γλουτούς, μηρούς, ραχιαίους, κοιλιακούς και πλάτη. Για να κάνεις την άσκηση πιο έντονη χρησιμοποίησε μια μπάρα και προσάρμοσε τα κιλά στο επίπεδο σου. Σημεία που θα πρέπει να προσέξεις είναι να ρίχνεις όλο το βάρος στις φτέρνες κι όχι στις μύτες των ποδιών καθώς επίσης και τα γόνατα σου να μη βγαίνουν μπροστά από τις μύτες των ποδιών καθώς κατεβαίνεις.

Δες επίσης: 5 Πρωινές Ασκήσεις Γυμναστικής για ενέργεια!

3. Σανίδα- Aσκήσεις για όλο το σώμα

άντρας κάνει σανίδα ασκήσεις για όλο το σώμα

Η σανίδα είναι μια στατική άσκηση που ωστόσο έχει μοναδικά αποτελέσματα αφού καταφέρνει να κάνει αρκετούς μύες να συμμετέχουν. Η σανίδα γυμνάζει τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηραιαίους, αλλά και τους κοιλιακούς, την πλάτη, τους ραχιαίους και τους ώμους. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια άσκηση γυμναστικής; Όσο περισσότερο μπορείς να μείνεις στη θέση της σανίδας τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη για το σώμα σου.

Δες επίσης: 9 Ασκήσεις για μεγάλες πλάτες και ώμους!

4. Ανέβασμα σκαλιών

άντρας ανεβαίνει σκάλες

Μπορεί να σιχαίνεσαι να ανεβαίνεις σκάλες αλλά ξέρεις πόσο καλή άσκηση είναι για όλο σου το σώμα; Με το να ανεβαίνεις σκάλες γυμνάζεις πολλούς μύες του σώματος ενώ ταυτόχρονα καις αρκετές θερμίδες, βελτιώνεις τη λειτουργία της καρδιάς και την αντοχή σου αλλά και το αναπνευστικό σου σύστημα. Σκέψου το λοιπόν καλύτερα την επόμενη φορά που θα καλέσεις το ασανσέρ!

Δες επίσης: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας που θέλει να χάσει κιλά!

5. Burpees- Aσκήσεις για όλο το σώμα

στάδια burpees ασκήσεις για όλο το σώμα

Τα burpees είναι μια άσκηση που αποτελείται από διάφορα μέρη κι αν τα εκτελέσεις σωστά θα καταφέρεις να γυμνάσεις μεγάλο μέρος του σώματος. Είναι μια συνδυαστική άσκηση που περιλαμβάνει κάθισμα, σανίδα, push-up και άλμα. Γι’ αυτό και γυμνάζει πόδια, γλουτούς, στήθος, πλάτη ενώ ταυτόχρονα είναι και μια καλή αερόβια άσκηση που βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση. Ένταξέ την λοιπόν στο ασκησιολόγιο σου.

Related Posts