Άνδρας που κρατάει αλτήρες στο γυμναστήριο και έχει την σωστή φόρμα για bicep curls

5 Λάθη που κάνεις ενώ γυμνάζεις τους δικέφαλους!

by theman

Τα χέρια μας αποτελούν πόλο έλξης για τις περισσότερες γυναίκες και είναι ένας λόγος που τους δίνουμε και εμείς περισσότερη σημασία. Ποιος δεν θέλει να εκτελέσει ασκήσεις για να αναδείξει τους δικέφαλους του; Αν αποτυγχάνεις, ίσως τότε κάνεις κάτι λάθος στην πορεία. Είτε βιάζεσαι είτε δεν εκτελείς σωστά τις ασκήσεις για τα μπράτσα, αυτό έχει ένα αποτέλεσμα. Ποιο; Λεπτά και όχι γραμμωμένα χέρια.

Δεν έχει σημασία αν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα για απώλεια λίπους, στους δικέφαλους μας πρέπει πάντα να δίνουμε την δέοντα σημασία. Τα λάθη είναι αρκετά συχνά και μας εμποδίζουν από το να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφα γυμνασμένο σώμα. Να λοιπόν τα σημαντικότερα!

Δες επίσης: Οι 8 καλύτερες ασκήσεις για εντυπωσιακούς τρικέφαλους!

Λάθη που κάνεις και δεν έχεις μεγάλα χέρια!

 

1) Χρησιμοποιείς το σώμα σου

Άνδρας που κρατάει αλτήρες στο γυμναστήριο και έχει την σωστή φόρμα για bicep curls

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε ή έστω έχουμε κάνει όλοι μας και μας απομακρύνει από το “όνειρο” των μεγάλων και στιβαρών χεριών. Ο λόγος είναι απλός, για να δουλέψει ένας μυς πρέπει να τον σφίξεις και να τον απομονώσεις. Οι δικέφαλοι όπως και οι τρικέφαλοι είναι σχετικά μικρές μυϊκές ομάδες οπότε εύκολα απομονώνονται σε σχέση με την πλάτη για παράδειγμα. Οπότε όταν κάνουμε κάμψεις δικεφάλων (bicep curls) δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την κίνηση και την ορμή του σώματος για να σηκώσουμε το βάρος. Λάθος που μας φέρνει στο 0!

Δες επίσης: 3 Ασκήσεις για να αναδείξεις τους δικέφαλους σου!

2) Γέρνεις πίσω

Bicep curl με μπάρα-λάθος κατά την προπόνηση δικεφάλων, γέρνεις μπροστά

Τελευταίο σετ ασκήσεων για δικέφαλους και έχεις κουραστεί; Είναι προτιμότερο να εκτελέσεις λιγότερες επαναλήψεις ή να μειώσεις τα κιλά και να συνεχίσεις παρά να το προσπαθήσεις! Γιατί; Πολύ απλά επειδή έχουμε την τάση να γέρνουμε πίσω για να καταφέρουμε να σηκώσουμε το βάρος. Έτσι όμως απομακρύνουμε την πίεση από τους δικέφαλους και δεν τους απομονώνουμε. Η πλάτη μας σηκώνει περισσότερο βάρος από αυτούς ενώ ενέχει κίνδυνος τραυματισμού στην μέση μας (lower spine). Ποια η λύση; Πίεζε μέχρι εκεί που σε παίρνει. Αν νιώθεις οποιαδήποτε ενόχληση, κατέβασε κιλά ή σταμάτα!

Δες επίσης: 6 Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θες μεγάλους δικέφαλους!

3) Σηκώνεις τον αγκώνα ή τον ώμο σου

Άνδρας που γυμνάζει τους δικέφαλους και κουνάει τους αγκώνες του όταν κάνει κάμψεις δικεφάλων

Επίσης σημαντικό λάθος που πολύ συχνά κάνουμε όλοι μας κατά την προπόνηση των δικεφάλων. Σηκώνουμε τον αγκώνα ή ακόμα τους ώμους μας όταν είμαστε στο τέλος της κίνησης νομίζοντας ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Μύθος! Κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί απομακρύνουμε την πίεση (το pump) από τα χέρια μας και το μεταφέρουμε στους ώμους μας. Έτσι, ούτε τους κουράζουμε γιατί παράλληλα βοηθάνε οι ώμοι και ούτε έχουμε κάποιο όφελος. Η λύση; Κράτα τους αγκώνες κολλητά στο σώμα σαν να είναι “βιδωμένοι” και ξεκίνα το workout. Έτσι μόνο θα δώσεις όγκο στους δικέφαλούς σου.

Δες επίσης: 7 Λάθη που κάνεις όταν γυμνάζεσαι!

4) Κουνάς τον πήχη σου

Κράτα τον πήχη σου ευθεία 90 μοίρες με τον αγκώνα. Άνδρας γυμνάζει δικέφαλους με βαράκια 10 κιλών

Είναι κλασσικό και σύνηθες λάθος να κουνάμε τον πήχη μας ενώ εκτελούμε κάμψεις δικεφάλων. Συνήθως το κάνουμε όταν κουραζόμαστε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στα ίδια κιλά με πριν. Έτσι κατά την κάμψη και ενώ σηκώνουμε το βάρος κουνάμε τον πήχη με αποτέλεσμα να διώχνουμε πάλι την πίεση από τους δικέφαλους. Μάλιστα όχι μόνο δεν θα έχουμε το επιθυμητό “τέντωμα” των μυών αλλά υπάρχει και κίνδυνος τραυματισμού! Μην ξεχνάμε ότι οι αγκώνες πρέπει να είναι κολλημένοι και τα χέρια τεντωμένα. Όταν ξεκινάμε να εκτελούμε την κίνηση κρατάμε τον αγκώνα και τον πήχη στην ίδια ευθεία!

Δες επίσης: Οι 6 καλύτερες ασκήσεις για δυνατούς πήχεις!

5) Δεν πιέζεις στο τέλος 

Κράτα το σώμα σου ευθεία, άνδρας που γυμνάζει δικέφαλους στο σπίτι ή γυμναστήριο με αλτήρες-dumbells

Δεν εννοώ το να πιεστούμε στα σετ ή να εκτελέσουμε επαναλήψεις μέχρι να τα παίξουμε. Αυτό που πρέπει να γίνεται ώστε να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη και το pump σε μια προπόνηση δικεφάλων ή και γενικότερα είναι να σφίγγουμε όταν πραγματοποιούμε την κίνηση. Τι σημαίνει αυτό; Όταν για παράδειγμα εκτελούμε ένα bicep curl, κατά την διάρκεια που σηκώνουμε τα χέρια μας προς το στήθος πρέπει ταυτόχρονα να σφίγγουμε τον δικέφαλό μας! Γιατί; Όπως είπαμε παραπάνω, αν δεν τον απομονώσουμε και δεν τον “πιέζουμε” ενώ τον γυμνάζεις κάνουμε μισή δουλειά.

Δες επίσης: 5 Λάθη που ευθύνονται για τη στασιμότητα στη μυική μάζα!

Ένα κόλπο για δυνατά χέρια

Σφυριά για δικέφαλους με βαράκια

Έχεις όρεξη να κουράσεις τα χέρια σου και να δεις γρήγορα αποτελέσματα; Μην κάθεσαι και χτυπιέσαι στις κλασσικές ασκήσεις δικεφάλων. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή ακόμα και να αλλάξεις τον ρυθμό. Τι εννοώ με αυτό; Ας μιλήσουμε για το bicep curl λοιπόν που είναι η βασική άσκηση για τα μπράτσα μας. Αύξησε τον χρόνο που κάνεις ώστε να φτάσουν τα χέρια σου μέχρι το στήθος και ρίξτο απότομα.

Είναι γνωστός ως ρυθμός 4-1 καθώς χρειάζεσαι 4 δευτερόλεπτα μέχρι να τα σηκώσεις και 1 μέχρι να τα ρίξεις. Επανέλαβε 10 φορές και στο καπάκι κάνε το αντίθετο. Δηλαδή ανέβασε τα σε κανονικό ρυθμό και κατέβασέ τα αργά! Σφίξε κατά την διάρκεια και το κάψιμο θα σου λιώσει τα χέρια! Το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα σε εκπλήξει!

Related Posts