άντρας με αϋπνία - ωράριο του ύπνου

Πως να ρυθμίσεις το ωράριο του ύπνου σου

by Effie M.

Οι περισσότεροι από μας, έχει τύχει να χαλάσουμε το ωράριο του ύπνου μας! Κάποιοι βασανίζονται, καθώς η ημέρα τους ξεκινάει από νωρίς το πρωί, ενώ δεν μπορούν να κοιμηθούν νωρίς το βράδυ. Έτσι, μένουν συχνά άυπνοι και κουρασμένοι με αποτέλεσμα να πέφτει η αποδοτικότητα τους στη δουλειά και στις υποχρεώσεις!

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Ένας ενήλικας πρέπει να κοιμάται κατά μέσο όρο εφτά ώρες την ημέρα! Όμως, η έντονη καθημερινότητα, σε συνδυασμό με τις πολλές υποχρεώσεις, μας αναγκάζουν να στερούμαστε τον ύπνο μας. Ακόμα, αρκετοί λόγω υπερέντασης, μπορεί να πάσχουν από αϋπνία Τα αποτελέσματα είναι έντονη κούραση, πονοκέφαλος, κακή διάθεση, ενώ πολλές φορές, κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συγκέντρωσή τους. . Υπάρχουν μικρές συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στη ζωή σου, για να αλλάξουν το ωράριο του ύπνου σου! Δες παρακάτω μερικές συμβουλές για το πως να ρυθμίσεις το ωράριο του ύπνου σου!

Συμβουλές για να καταπολεμήσεις την αϋπνία!

Προγραμμάτισε σωστά τον χρόνο σουάντρας με υπολογιστή

Το πιο σημαντικό από όλα, όταν θέλεις να αλλάξεις το ωράριο του ύπνου σου είναι να έχεις προγραμματίσει σωστά την ημέρα σου. Καλό είναι να οργανώνεις από την προηγούμενη ημέρα τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού σου. Έτσι, αν δε σου τύχει κάτι απρόοπτο, θα τελειώσεις με όλες τις δραστηριότητες νωρίς, και θα σου μείνει αρκετός χρόνος να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις. Όταν είσαι χαλαρός, γλιτώνεις από τις παρενέργειες της υπερέντασης και κοιμάσαι πιο εύκολα!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για την οργάνωση του χρόνου σου

Ξύπνα λίγο πιο νωρίς – αλλαγή στο ωράριο του ύπνουάντρας κλείνει ξυπνητήρι - ωράριο του ύπνου

Ακόμα, δοκίμασε για κάποιες μέρες να ξυπνήσεις πιο νωρίς. Για παράδειγμα, αν χτυπήσει το ξυπνητήρι σου μία ώρα πιο νωρίς, τότε βάσει λογικής, θα νυστάξεις και λίγο πιο νωρίς το βράδυ. Αυτή η αλλαγή στο ωράριο του ύπνου, μπορεί να έχει αποτελέσματα μετά από λίγες μέρες. Ακόμα σημαντική συμβουλή αν θέλεις να κοιμάσαι πιο νωρίς το βράδυ, είναι να μην κοιμηθείς το μεσημέρι! Μπορείς να ξαπλώσεις, για να ξεκουραστείς, αλλά όχι για περισσότερο από μισή ώρα!

Δες επίσης: 6 Tips για καλύτερο πρωινό ξύπνημα!

Περιόρισε την καφεΐνη – αλλαγή στο ωράριο του ύπνουάντρας πίνει καφέ ωράριο του ύπνου

Η καφεΐνη είναι για πολλούς ένα από τα θαύματα της φύσης! Όμως καλό είναι να μην κάνεις υπερκατανάλωση! Προσπάθησε να πίνεις το πολύ μέχρι δύο καφέδες την ημέρα! Ακόμα, αν έχεις πρόβλημα με το ωράριο του ύπνου σου, θα σου πρότεινα να μην πιεις καφέ το απόγευμα, γιατί μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου. Επίσης, απέφυγε ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, ιδίως τις βραδινές ώρες!

Δες επίσης: 6 Οφέλη του καφέ στην υγεία σου

Αθλήσου – αλλαγή στο ωράριο του ύπνουάντρας στο γυμναστήριο ωράριο του ύπνου

Επιπλέον, η άθληση είναι πολύ σημαντική για σένα που θέλεις να αλλάξεις το ωράριο του ύπνου σου! Αν συμπεριλάβεις την άθληση στην καθημερινότητα σου, τότε θα αποφορτιστείς και θα καταναλώσεις εκεί την ενέργεια σου! Μετά από τη γυμναστική και ένα αναζωογονητικό μπάνιο, ο ύπνος είναι πιο εύκολη υπόθεση!

Δες επίσης: 5 Πρωινές Ασκήσεις Γυμναστικής για ενέργεια!

Μην ασχολείσαι με το κινητό όταν ξαπλώνειςάντρας με κινητό στο κρεβάτι

Ακόμα μία συμβουλή, είναι να αφήσεις το κινητό σου όταν ξαπλώνεις! Δεχόμαστε ερεθίσματα από οθόνες όλη μέρα, και ο εγκέφαλός μας θέλει χρόνο να τις επεξεργαστεί. Επίσης, τα έντονα χρώματα της οθόνης του κινητού και η εναλλαγή πληροφορίας, κρατάνε σε εγρήγορση τον εγκέφαλο και τα μάτια σου, και αυτό δε σε βοηθά αν θέλεις να αλλάξεις το ωράριο του ύπνου σου.

Δες επίσης: Έχεις αϋπνία; Δες από τι προκαλείται

Δοκίμασε ρόφημα με βόταναάντρας πίνει τσάι ωράριο του ύπνου

Επιπρόσθετα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο τσάι ή αφέψημα με χαλαρωτικά βότανα. Για παράδειγμα, η βαλεριάνα, είναι ένα πολύ διαδεδομένο βότανο, που έχει αποδειχθεί πως βοηθάει στη χαλάρωση και στην καταπολέμηση της αϋπνίας και του άγχους!

Δες επίσης: 7 Εύκολοι τρόποι για να περιορίσεις το στρες!

Μην τρως βαριά το βράδυάντρας τρώει αργά το βράδυ

Τέλος, καλό είναι να μην τρως αργά το βράδυ. Ακόμα και αν πρέπει, προσπάθησε να φας κάτι ελαφρύ, έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία της πέψης. Επίσης, αν έχεις φάει αργά, είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου σου λόγω στομαχικών διαταραχών.

Related Posts